DEVENTER – Op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 april aanstaande voeren het Barokorkest Concerto d’Amsterdam, het Deventer Vocaal Ensemble, Consensus Vocalis en het Stadsjongenskoor Basiliek Oldenzaal onder leiding van dirigent Klaas Stok de Matthäus Passion van J. S. Bach op in de Bergkerk te Deventer.

De uitvoering onder leiding van dirigent Klaas Stok is meeslepend en theatraal vormgegeven. Dat maakt deze concerten niet alleen geschikt voor de ervaren klassieke muziekliefhebber, ook de minder ervaren bezoeker verlaat vol enthousiasme de kerk.

Drie concerten
Inmiddels hebben de Matthäus-concerten in Deventer landelijke bekendheid. De Matthäus Passion in de Bergkerk behoort tot een van de best gewaardeerde uitvoeringen van Nederland. Deze landelijke erkenning zorgt steeds weer voor een uitverkochte kerk. Ook dit jaar is daarom gekozen voor drie uitvoeringen.

Bijzonder locatie
De verstilde Bergkerk het decor voor het meesterwerk van J. S. Bach. De indeling van kerk geeft het orkest en de koren de mogelijkheid om in de authentieke kruisopstelling te staan.  Deze uitvoering doet daarmee zo veel mogelijk recht aan de oorspronkelijke opvoering.

Authentieke instrumenten
De orkestleden van het gerenommeerde Barokorkest Concerto d’Amsterdam spelen op historische instrumenten om de juiste klank en het juiste gevoel over te brengen. Alle deelnemende gezelschappen hebben oorspronkelijkheid en professionele kwaliteit voorop staan.

Solisten
Naast het orkest en de koren spelen de solisten een belangrijke rol in het concert. Met Nico van der Meel (evangelist), Luciana Mancini (alt), Nele Gramss (sopraan), Clemens Löschmann  (tenor), Tyler Duncan (Bas Aria’s) en Konstantin Wolff (Christus) haalt de organisatie solisten van internationaal allure naar Deventer.

Samenwerking met Tauw Internationaal
Tauw Internationaal heeft zich als hoofdsponsor aan deze Matthäus Passion in de Bergkerk verbonden .

Kaarten verkoop via www.deventerschouwburg.nl / 0900 3000 200

Meer informatie www.matthauspassiondeventer.nl

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Rembrandt van IJssel
Volgend artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom