DEVENTER – In het Worpplantsoen is er altijd wat te doen. Elke zondag, een hele zomer lang, van 5 mei tot en met 29 september, is er muziek in de Muziekkoepel Nering Bögel. Ook zijn er weer enkele evenementen in het park zoals het Oranjefeest op Koningsdag, Midzomer Multicultureel Muziekfestijn, Deventer op Stelten, Zeldzaam Mooi Festival, Eten op rolletjes, Festival Old Dèventer en Steenworp festival. Het monumentale Worpplantsoen is het oudste stadspark van Europa en het enige wandelpark ter wereld dat in de uiterwaarden is aangelegd.

Op zaterdag 27 april is het Koningsdag en dat wordt traditioneel gevierd in het Worpplantsoen. Het Deventer Oranjefeest begint al om 13.00 uur met de presentatie van het Deventer 1250 lied dat vorig jaar door ruim 700 stemmen is gezongen tijdens het Korenfestival 1250. Achtereenvolgens zijn er optredens van de legendarische Deventer sixties band The Valiant Fighters met de Deventer Joe Cocker, de allround band 4 ACRES met Deventer leadzanger Roy Nolten en de groep Another Road van drummer en raadslid Roderic Rosenkamp.

De muziekkoepel is voor muzikanten en zangers een inspirerend podium gebleken. Het trekt ook veel aanstormende talenten aan. De afgelopen jaren zagen we o.a. Flower to the People, Jan Terlauw jr., Bandera Latina, het Britten Jeugdorkest, Jojanneke ter Stege, Chalina Smit, De reiziger, Wibo Kosters en Vera Bon. Ook dit jaar staat er weer veel moois op het zondagmiddag programma.

Concerten
De zondagmiddagconcerten beginnen op zondag 5 mei en gaan de hele zomer door. De nieuwe programmeur Harrie Brakel, heeft dankzij de vele aanmeldingen een interessant en afwisselend programma samengesteld. Daarin komen vele muziekstijlen, bands, orkesten en solisten aan bod. We lichten er een aantal uit: Moonglow (jazz), Frank Blueka (singer/songwriter), Dames van Adel (pop), Grashof & Stook (classic rock), Americana Unlimited (country), The Full Circle (Westcoast), maar laten we beginnen met de eerste maand: 5 mei The Cheetahs en BigBand Twello, 12 mei Senso, 19 mei SaxUs en Rock OuD Loud, en op 26 mei Dreaming of Jessie. Kortom, de ‘andere kant van Deventer’ is een fantastische recreatieve plek en biedt een prachtig uitzicht op de oude stad.

Er is altijd wat te doen
Maar wie er ook komt optreden, er is altijd wat te doen in het Worpplantsoen. Alleen bij heel slecht weer wordt het concert afgelast. Dat kun je snel te weten komen via de Facebookpagina of website. De Muziekkoepel Nering Bögel is een ANBI stichting en alle activiteiten die worden georganiseerd komen tot stand dankzij de inzet van vrijwilligers. De inkomsten komen van de verkoop vanuit eigen kiosk, donateurs, fondsenwerving en ook door sponsoring goede doelen zoals dit jaar door Specsavers Deventer. Het bestuur streeft erna weer veel mensen blij te maken met 20 muzikale en gezellige zondagmiddagen.

Midzomerfeest
Op zondag 23 juni is de tweede editie van het Midzomer Multicultureel Muziekfestijn. Na het succes van vorig jaar heeft het Centrum voor Diversiteit en Samenleving besloten hier een jaarlijks Midzomerfeest van te maken. De Muziekkoepel Nering Bögel verleent hierbij alle medewerking. Het programma is ten opzichte van vorig jaar omvangrijker en gevarieerder. Maar uiteraard staat wereldmuziek, zang en dans, elkaar ontmoeten en begroeten centraal. Er staan kraampjes, eettentjes (Indonesisch en Turks) en er is gelegenheid voor je eigen picknick of BBQ. Muziek verbindt mensen en zorgt voor verbroedering, leert culturen te begrijpen en te waarderen.

Aanjager van WIJD
Het bestuur van de Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen is initiatiefnemer van de werkgroep WIJD. Dit burgerinitiatief houdt zich bezig met inrichting, gebruik en beheer van de Westelijke IJsseloever Deventer. Het doel is om het gebied tussen de bruggen meer ‘smoel’ te geven en nog belangrijker, ook opgeruimd en schoon te houden. Op verzoek van de gemeente is dat initiatief inmiddels in een breder, integraal perspectief geplaatst en betreft het alle aspecten van een aantrekkelijke leefbaarheid. Burgers (bewoners van de Worp) willen meer invloed uitoefenen en daarin ook verantwoordelijkheid nemen door zelf de handen uit de mouwen te steken. De plannen die inmiddels door een initiatiefgroep worden uitgewerkt zijn te volgen op: www.beheerwijd.nl.

Vorig artikelNieuwe functie voor blusboot De Vuurzee
Volgend artikelSpoorzoeken en op reis in de Kliederkerk