DEVENTER – Op 4 mei a.s. brengt Nico Dijkshoorn een bezoek aan Boekhandel Praamstra. Hij zal die middag worden geïnterviewd door Özcan Akyol over zijn meest recente boek ‘Ooit gelukkig’.

Nico Dijkshoorn is veel meer dan de huisdichter bij DWDD: hij is columnist, schrijver, dichter, theatermaker en muzikant. Hij schreef 4 romans en talloze columns en gedichten.

Dijkshoorns laatste boek ‘Ooit gelukkig’ is het vervolg op ‘Nooit ziek geweest’ uit 2012, waarin hij genadeloos met zijn vader afrekent. Het nieuwe boek moest een eerbetoon worden aan zijn moeder Nel, maar gaat uiteindelijk vooral over hemzelf en zijn gezondheid. Nico Dijkshoorn werd getroffen door twee tia’s. Hierdoor veranderde alles en kwam hij tot het besef dat hij misschien meer op zijn vader lijkt dan hij zou willen. Het resultaat is een openhartig boek waarin hij zich van zijn kwetsbare kant laat zien.

Özcan Akyol heeft al lang geleden gebroken met zijn vader. In zijn romans Eus en Turis beschrijft hij hoe het gedrag van deze tirannieke pater familias het gezinsleven beïnvloedde.

Alleen al daarom belooft het een boeiend vraaggesprek te worden tussen deze twee mediagenieke heren. Iedereen is welkom, de toegang is vrij.

Zaterdag 4 mei | Aanvang 16.00 | Toegang vrij

Vorig artikelDrie Diepenveners onderscheiden met een lintje
Volgend artikelNieuwe functie voor blusboot De Vuurzee