DEVENTER – Op vrijdag 12 april vinden weer de jaarlijkse Koningsspelen plaats. Sportbedrijf Deventer geeft invulling aan de spelen door met sportverenigingen, onderwijsinstellingen en de gemeente intensief samen te werken. Dankzij deze samenwerking organiseren zij voor 3100 kinderen een actieve dag op diverse sportparken in Deventer. Dit jaar zijn de Koningsspelen niet alleen bij Sport- & Belevingscentrum De Scheg en het Borgelerbad, maar voornamelijk bij sportverenigingen in Deventer.

Wat gaan de kinderen doen?
Dit jaar gaan de groepen 5 t/m 8 naar de locaties van sportverenigingen toe. Hierdoor wordt de beleving bij het sporten groter en leren de leerlingen meteen de vereniging kennen. Zo wordt op sportpark Keizerslanden bijvoorbeeld gesport bij AV Daventria 1906 en DRC The Pickwick Players. Andere nieuwe locaties zijn SV Helios, waar beachsoccer & -volleybal, voetbal, bootcamp en boksen worden verzorgd, het Havenkwartier met bounce, padel en skateboarden en ABS Bathmen waar beachhandbal centraal staat. Leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 volgen een programma op de eigen school. Elke school krijgt leskaarten met verschillende spellen, waarmee de Koningsspelen worden ingevuld voor deze doelgroep.

Wat zijn de Koningsspelen?
De Koningsspelen zijn een landelijk fenomeen dat jaarlijks plaatsvindt op de laatste vrijdag voor Koningsdag. De dag staat in het teken van een actief en sportief Oranjefeest voor basisschoolleerlingen uit heel Nederland. Het evenement draagt bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving. Een recordaantal van 34 verenigingen doen dit jaar mee aan de Koningsspelen.

Kijk voor alle deelnemende verenigingen op www.sportindeventer.nl/koningsspelen.

Vorig artikelIordenshof Deventer, al 3 eeuwen een bezienswaardigheid
Volgend artikelVlag halfstok bij brandweerkazerne Diepenveen na overlijden marathonloper