DEVENTER – De vernieuwde Stadspoortgarage werd woensdag 3 april officieel geopend door wethouder Frits Rorink. “Een eigentijdse parkeervoorziening voor bezoekers en bewoners in het hartje van de stad.”

De parkeergarage is helemaal opgeknapt. Doordat een deel van het oorspronkelijke bovendek is verwijderd, heeft de garage meer licht gekregen. De entrees zijn geheel vernieuwd, er is ledverlichting aangebracht en de brandveiligheid is verbeterd. De Stadspoortgarage heeft nu een lichte en moderne uitstraling.

Eigentijdse parkeergarage
“De Stadspoortgarage was geen fijne plek om te parkeren”, blikt wethouder Frits Rorink terug op de oude situatie. “Deze metamorfose was nodig. Nu staat er weer een eigentijdse garage. Een prima parkeervoorziening voor bezoekers en bewoners in het hartje van de stad.”

Meeste werkzaamheden afgerond
De Stadspoortgarage is eind december 2018 deels geopend. De aannemer was toen nog niet helemaal klaar met de werkzaamheden. Deze zijn nu grotendeels afgerond. De parkeerplekken in de grote parkeerkelder zijn weer beschikbaar, net als een gedeelte van het bovendek. De parkeerkelder en het bovendek zijn beide bereikbaar vanaf de Binnensingel.

In verband met de verbouw van (een deel van) de kantoren naar appartementen zijn de parkeerplaatsen op de begane grond nog niet te gebruiken. De verwachting is dat alle parkeerplekken in het najaar weer beschikbaar zijn.

Vorig artikelPilot met livemuziek en live cooking op pleinen in de binnenstad
Volgend artikelVoorverkoop seizoens abonnement buitenzwembad Borgelerbad van start