DEVENTER – Bijna een kwart van de 408 nieuwbouwwoningen die in Deventer in 2018 zijn gerealiseerd bestaat uit studentenappartementen. Het gaat om de 89 studentenunits die op het Teugseplein aan de Mr. H.F. de Boerlaan zijn gebouwd. De gemeente Deventer schaart de studentenunits onder de categorie appartementen in de nieuwbouwcijfers. Als deze niet mee worden gerekend zijn er 48 ‘nieuwe’appartementen in de stad gekomen. Deze zijn vrijwel allemaal in de binnenstad te vinden.

De nieuwbouwlocatie Steenbrugge levert voor het grootste deel de nieuwe rijtjeswoningen. 132 van de 201 nieuwe rijtjeswoningen zijn hier te vinden. 40 andere woningen uit deze categorie staan in het Vestingkwartier aan de Mr. H.F. de Boerlaan. Nieuwe twee-onder-een kapwoningen zijn aan de Wechelerweg in Diepenveen te vinden en 18 vrijstaande woningen verrezen in De Vijfde Hoek.

Met de 408 opgeleverde woningen voldoet Deventer aan haar eigen doelstelling om 350 nieuwe woningen per jaar te realiseren. De aanbod-vraag verhouding voor hoek en rijwoningen en appartementen bleek eind 2018 het meest gespannen, aldus de gemeente.

Voor 2019 staat de bouw van ongeveer 600 woningen gepland, waarvan 270 sociale huurwoningen. De gemeente gaat uit van 139 nieuwe studentenwoningen in het Havenkwartier en 159 appartementen. Deze komen vooral aan de Venen in de Rivierenwijk en de verbouwing van de kantoorpanden aan de Diepenveenseweg en de Gibsonstraat. In Steenbrugge en de Rivierenwijk komen de meeste nieuwe rijtjeswoningen. De 38 geplande vrijstaande woningen worden in Steenbrugge, Diepenveen, Schalkhaar en De Vijfde Hoek gebouwd en de 16 twee-onder-een kapwoningen verrijzen in Steenbrugge.

Vorig artikelWeerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelNieuw AED apparaat opgehangen in Schalkhaar