DEVENTER – Deventer kende vroeger maar liefst 6 jaarmarkten. Kooplieden uit heel Europa kwamen naar Deventer en dit leidde tot een flinke toename van de welvaart in de stad. Van al deze jaarmarkten is de Goede Vrijdagmarkt overgebleven. De Goede Vrijdagmarkt is één van de oudste en grootste jaarmarkten in het Oosten van Nederland. Tijdens de Goede Vrijdagmarkt hebben de marktkooplieden hun koopwaar in de ruim 350 aanwezige kramen uitgestald. De jaarmarkt trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers naar Deventer en niet alleen uit de regio, maar uit het gehele land.

Vrijdag 19 april. Keizerstraat, Brink & Zandpoort, vanaf het NS-station tot aan de IJssel, 9 – 16 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelKoningsnacht in Colmschate met King George en DJ Wil-Jan
Volgend artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom