DEVENTER – Helemaal vanuit Middelburg komen morgen 10.000 verse bolussen naar het stadion De Adelaarshorst in Deventer. De reden? Zeeuw en bakkerszoon Julius Bliek trakteerde vorig jaar zijn teamgenoten op de delicatesse na een doelpunt in de wedstrijd tegen Sparta. Toen supporters hier lucht van kregen, gaven zij massaal aan hier ook wel trek in te hebben. “En wat is nou mooier dan dit te doen bij de wedstrijd van het jaar?”, zegt vader en eigenaar van de bakkerij Peter Bliek.

“Na de gewonnen halve finale in Den Bosch was één appje van Julius genoeg. ‘Pa, bij de finale moet het gebeuren’, schreef hij. Hij ging zich vanzelfsprekend meteen daarna focussen op de wedstrijden tegen RKC Waalwijk, maar wij zijn hier in de hoofdbakkerij Middelburg de voorbereidingen gaan treffen op deze grootscheepse operatie.”

Iedereen één

De bolussen zijn morgen verkrijgbaar op het Stadionplein van De Adelaarshorst. Er komt een speciale kar die als uitgiftepunt gaat dienen. En elke fan mag er één komen halen. “Een bolus is de ideale (voedings)bodem voor een spannende voetbalavond.” (Bron RTV Oost)

Vorig artikelMarkt tijdens Zomerkermis op de Beestenmarkt
Volgend artikelHelemaal happy met een tosti in het Deventer Ziekenhuis