Groep 7 & 8 van basisschool de Zonnewijzer bezoekt het Rijksmuseum in Amsterdam
Weerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom
14 mei 2019
Weerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom
16 mei 2019

FOTO: basisschool de Zonnewijzer

DIEPENVEEN – Op maandag 13 mei was het dan eindelijk zo ver! De groepen 7 en 8 gingen op excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit bezoek stond in het teken van de Gouden Eeuw:  “Proef de Gouden Eeuw”. In een museum mag je alleen maar kijken… behalve tijdens de kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw.

De leerlingen gebruikten al hun zintuigen tijdens deze kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw. Ze proefden de specerijen uit de verre landen, roken het atelier van de meester schilder, voelden de jurken van de rijke dames en luisterden naar de instrumenten uit de Gouden Eeuw.

De kinderen waren erg onder de indruk van De Nachtwacht, Het Melkmeisje, het mooie piratenschip, de vitrines met de wapens, maar ook het half uurtje spelen op het Museumplein was erg leuk. Op de terugreis hebben de kinderen samen met de meesters en juffen genoten van de film ‘Night at the Museum’. “Het was een geweldig, leerzaam en indrukwekkend bezoek”, aldus Nanneke Pol directeur basisschool de Zonnewijzer.

Comments are closed.

error: Content is protected !!