DEVENTER – Vrijdag 5 april jl. liepen alle kinderen van ODS Het Roessink, ICB WereldWijzer en Sam&sjakie zoveel mogelijk rondjes om geld in te zamelen voor Alpe d’HuZes / onderzoek naar kanker.

In maart verzorgde het team Kanker Helpen Genezen / stichting L’Espoir voorlichting over kanker op beide basisscholen en al snel bleek dat, helaas, ook veel kinderen al van dichtbij hiermee ervaring opgedaan hebben.

Hoe enorm de kinderen zich bewust zijn dat kanker de wereld uit moet, bleek wel op 5 april: iedereen overtrof zichzelf en vele rondjes werden gelopen onder aanmoediging van ouders, opa’s en oma’s, buurtbewoners, Kootje en uiteraard speaker Marcel van Schalkwijk.

Maandag 13 mei mochten we eindelijk het totaalbedrag onthullen: meer dan 400 gespannen gezichtjes hadden zich verzameld op het schoolplein om te horen en zien wat ze samen bij elkaar gelopen hadden.

Dankzij luchtreclame.nl was de organisatie in staat om dit op een spectaculaire manier te kunnen onthullen: exact om 8.50 uur liet een reclamevliegtuig met sleep iedereen een totaalbedrag zien van € 16.789,-!

Dit bedrag is via het team Kanker Helpen Genezen gedoneerd aan www.opgevenisgeenoptie.nl: de website waar gedoneerd kan worden voor Alpe d’HuZes. Op donderdag 6 juni is het zo ver: dan zullen deze kanjers zoveel mogelijk keer de Alpe gaan beklimmen om een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen voor dit goede doel!

Alle deelnemers op 6 juni hebben hetzelfde doel: kanker de wereld uit! Ook uw donatie kan hierbij helpen!

Vorig artikelVan hennep smullende koeien op Dier&Tuin, hoe zit dat?
Volgend artikelProgramma IJsseltheaterfietstocht op 25 en 26 mei