DEVENTER – De afgelopen twee dagen zijn er 4 tamme eenden op het eiland mishandeld en eentje lag er dood in de bosjes. De mishandelde eenden konden niet meer lopen en hadden bandensporen op hun lijf. De rest van de eenden zijn compleet in de stress en verstoppen zich in de bosjes. Ze durven niet meer naar de voederplek te komen.

Welke zieke geest heeft dit op zijn geweten? Als iemand een tip heeft horen we dat graag! Er zijn 3 dagen geleden ook al 2  tamme eenden aangereden voor het station.

‘Afsluiting urgent’

Ook is er sprake van vernieling. “Iemand vond het blijkbaar noodzakelijk om het terrasmeubilair naar beneden te gooien”, schrijft de stichting in dezelfde post. Ze sluit af met een oproep aan de gemeente: “Gemeente Deventer, afsluiting [van het park, red.] wordt steeds urgenter.”

Het Facebookbericht van de stichting is inmiddels bijna negentig keer gedeeld, ook is er tientallen keren op gereageerd. Het is niet duidelijk of dat concrete tips opleverde.

Vorig artikelVeel Jeugd bij herdenking Indië monument
Volgend artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom