De dagen van “herdenken en vieren we onze vrijheid” is aangebroken. We doen dat ieder jaar op 4 en 5 mei.

Herdenken

“Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.”

Het herdenken op 4 mei kan in Deventer op diverse locaties om 19:00 uur. Dat kan bij het Indiëmonument (Grote Kerkhof), Twentolmonument (Snipperlingsdijk), Etty Hillesum monument (Onder de Linden), Verzetsmonument (Verzetslaan). De centrale herdenking vindt om 20:00 uur plaats op het Grote Kerkhof.

Vieren

Vier je vrijheid! Dat kan ieder jaar op diverse bevrijdingsfestivals in heel Nederland. In Overijssel is dat Zwolle. Dit jaar komen Maan, Snelle en diverse andere artiesten naar onze provinciehoofdstad om de vrijheid te vieren.

Vorig artikel16 mei gratis inloopspreekuur Gilde-Seniorweb
Volgend artikelInformatie kaartverkoop halve finale Keuken Kampioen Play-Offs