DEVENTER – Als voorbereiding op de nieuwe weginrichting van het Wezenland en de Keizer Karellaan, zijn er vanaf 6 mei werkzaamheden aan de kabels en leidingen in de grond. De voorbereidende werkzaamheden duren 3 maanden.

Karel de Grotelaan vanaf maandag 6 mei tijdelijk dicht

Vanaf maandag 6 mei is de afslag Karel de Grotelaan op de kruising Wezenland en Keizer Karellaan afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting duurt tot en met 29 mei. Er worden kabels en leidingen verlegd, om ruimte te maken voor de nieuwe rotonde. De afslag is vanaf donderdag 30 mei weer open. Verkeer tussen het Wezenland en de Keizer Karellaan blijft wel mogelijk.

Wezenland vanaf maandag 3 juni tijdelijk dicht

Zodra de werkzaamheden aan de afslag Karel de Grotelaan klaar zijn, start men met het vervangen van oude kabels en leidingen in het Wezenland (ter hoogte van de 3 grote appartementsgebouwen). Hiervoor is het nodig de weg Wezenland vanaf maandag 3 juni tijdelijk af te sluiten voor al het verkeer. De afsluiting duurt ongeveer 3 weken. De werkzaamheden vinden plaats in fasen, zodat de overlast beperkt wordt.

Lijnbus 4

Tijdens de werkzaamheden rijdt lijnbus 4 om via Margijnenenk – Herman Boerhavelaan. Deze route rijdt de bus ook tijdens de afsluiting van het Wezenland.

Ontwerp

Het Wezenland en de Keizer Karellaan zijn aan onderhoud toe. Het asfalt is versleten en de bestrating van het fiets- en voetpad is slecht. Beide worden vernieuwd om de weg veilig te houden. Dit geeft tegelijk kansen om de straat anders in te richten en te verbeteren.

Bekijk de ontwerpen en de impressies op www.deventer.nl/wezenland of www.deventer.nl/keizerkarellaan.

Vorig artikelNieuwe Blije Bijbeltent in Deventer
Volgend artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom