DEVENTER – Naast de wettelijk verplichte geluidsmaatregelen, komen er extra maatregelen bij de verbreding van de A1 om in het dorp Bathmen het geluid met 9 decibel te verminderen. Rijkswaterstaat, provincie Overijssel, gemeente Deventer en Belangenvereniging Bathmen hebben een bestuursovereenkomst getekend.

Rijkswaterstaat (RWS) zorgt bij de verbreding van de A1 voor de wettelijke geluidsmaatregelen. De gemeente en de provincie Overijssel trekken samen 2,4 miljoen uit voor extra geluidsmaatregelen bij Bathmen en voor een mooie landschappelijke inpassing. Door de inzet van RWS worden wettelijke en niet-wettelijke maatregelen slim gecombineerd en bereiken we optimale geluidsreductie.

Scherm en wallen

Er is overeenstemming over het voorlopig ontwerp van schermen en wallen vanaf de Marsdijk tot en met de ijsbaan. Dit is een lengte van circa 2300 meter. Zowel de wallen als de schermen worden drie meter hoog. De schermen worden geluidsabsorberend zodat er geen weerkaatsing is naar de zuidzijde van de A1.

Verbreding

De A1 wordt de komende jaren verbreed. Een goede doorstroming op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Tussen Deventer-Oost en Rijssen gaat de A1 naar 2×3 rijstroken.

Vorig artikelNieuwe fietsfolder Gilde Deventer
Volgend artikelAED geplaatst naast ingang PLUS Kolkman Borgele