DEVENTER – Op zondag 9 juni speelt “The Full Circle” in de koepel Nering Bögel in het Worpplantsoen. Van 14.30 tot 16.30 uur is het genieten van heerlijke westcoast muziek!

De naam van de band is tevens de titel van een nummer van ‘the Byrds’ en verwijst naar het repertoire dat gespeeld wordt, namelijk ‘Westcoast Americana’ en dan vooral uit de 60th en 70th. The Full Circle is rond 2010 begonnen als een (semi) akoestisch trio dat voornamelijk nummers van the Eagles, Crosby Stills Nash & Young, the Byrds, Poco en vergelijkbare bands speelde. Na enige tijd ontstond de behoefte om behalve als trio ook in een complete bandbezetting te kunnen spelen.

Kenmerkend voor het repertoire zijn uiteraard de (complexe) meerstemmige zangpartijen. Optredens zijn een feest van herkenning voor jong en oud, omdat het overgrote deel van de nummers een vaste plek hebben in de top 100. Inmiddels heeft “The Full Circle” als trio en als band een behoorlijk aantal geslaagde optredens achter de rug en is er tijd voor verdieping en verbreding van het repertoire. De zes ervaren muzikanten hebben in diverse bands gespeeld en hebben elkaar gevonden in de liefde voor dit specifieke repertoire.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelDuif blijft 2 nachten slapen in Wilma’s Linnenshop