dinsdag, 28 mei 2024

Vogeleiland voorlopig nog niet op slot in avonduren

DEVENTER – Het Vogeleiland in het Rijsterborgherpark gaat nog niet op slot in de avonduren. De gemeenteraad besloot woensdagavond dat er nog geen toegangshekken komen die het eiland kunnen afsluiten.

Het plaatsen van hekken was een wens van Deventer Sociaal, Deventer Belang, VVD en DeventerNu. De directe aanleiding voor de partijen om de motie in te dienen is een optelsom van klachten van omwonenden over overlast en vandalisme en een incident van dierenmishandeling. Met hekken wilden de indieners voorkomen dat er verdere verloedering van het Vogeleiland plaatsvindt en de veiligheid verbeterd wordt.

Wethouder Rorink wees erop dat de gemeenteraad al akkoord is gegaan met verbeteringen rond het eiland waar in dit najaar definitief over besloten wordt. Onderdeel daarvan is het plaatsen van  extra verlichting en toegangshekken. Bovendien is het nog maar de vraag of toegangshekken versneld neergezet kunnen worden, aldus de wethouder. Er is op dit moment geen garantie of er een aannemer gevonden kan worden die de hekken voor de zomervakantie kan plaatsen.

Na een schorsing liet Halla Baher van GL weten dat de partij verdeeld stemt omdat de partij het dierenwelzijn belangrijk vindt en de Stichting de kans willen geven om het imago van het Vogeleiland te verbeteren. Uiteindelijk stemde 22 van de 34 aanwezige raadsleden tegen de motie. GroenLinks stemde drie maal tegen en twee maal voor.

Vorig artikelAutomobilist gewond bij botsing tegen lantaarnpaal
Volgend artikelEventuele huldiging GA Eagles vindt plaats naast stadion
error: Content is beschermd!!!