DEVENTER – De Deventer Vogelvrienden hebben hun oud-voorzitter Fré Denekamp in het zonnetje gezet vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap. Denekamp, tegenwoordig woonachtig in Raalte, was hun voorzitter in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Tevens was hij destijds “het gezicht” van de firma Kappelle, de winkel in vogelvoeders annex kruidenierszaak in de Walstraat op de plek waar nu Dille & Kamille is gevestigd. Bij de huldiging werden natuurlijk herinneringen opgehaald, onder andere aan de totstandkoming van het verenigingslogo, waartoe Denekamp het initiatief nam.

Het was een overzichtelijke samenleving, destijds in de Walstraat. Mannen gingen naar het werk, vrouwen deden de huishouding. En kunstenaars, die werkten niet, die waren kunstenaar. Zo ook Gerrit Groote Willink. Aan hem vroeg Denekamp een logo voor de vereniging te ontwerpen. Toen het ontwerp klaar was, bedankte onze voorzitter de kunstenaar zeer, het zag er immers prachtig uit. Waarop Groote Willink hem toch maar duidelijk maakte dat kunstenaars van dank alleen niet kunnen leven. Ze zijn er samen wel uitgekomen!

Vorig artikelRouwwandelingen en rouwcafé bij Humanitas
Volgend artikelDeventer Padel biedt zomeruitdaging voor sporters met zomerstop