BATHMEN – De skiws verschijnen in het dorp. Sommige mensen vragen zich af waarom er overal vogelverschrikkers, skiws in het dorp staan. Toen in 2009 de fietstocht in Bathmen op Hemelvaartsdag werd georganiseerd, werd het hele dorp vol gezet met vogelverschrikkers. Iedereen deed mee. En dat succes willen we graag herhalen bij deze editie van de fietstocht die dan ook als thema krijgt: Doe eens gek!

Net als in 2009 heeft de Stichting Bathmen Promotie er een wedstrijd van gemaakt. Je kunt individueel meedoen, maar ook als straat. Aanmelden kan bij het Infopunt in het Cultuurhuus of via infopunt@bathmen.nl tot uiterlijk 27 mei 2019. Er zijn mooie prijzen te winnen. Volg de Facebookpagina of het Instagramaccount van de Stichting Bathmen Promotie (Beleef Bathmen) en doe ideeën op en deel je eigen foto’s.

De onafhankelijke jury, die bestaat uit: burgemeester Ron König, Tina Nijkamp (Eyeworks int) en Inga Tjapkes (RTV Oost), is er klaar voor en zij gaat de skiws op woensdag 29 mei beoordelen.

Dit is natuurlijk niet het enige, want in Battum is altijd wat te doen. Er kan tussen 9.00 en 11.00 uur gestart worden in de jaarlijkse fietstocht. De organisatie heeft weer een mooie tocht uitgezet met activiteiten voor jong en oud. De fietstocht wordt wederom georganiseerd door de Stichting Bathmen Promotie en de boerendansgroep ’Battumse Venne’.

Dit jaar is de samenwerking gezocht met “Pels en Pluim Laren” en loopt de route langs de dier & tuin fair en het Zwembad Looërmark, dat dit jaar het 50-jarig bestaan viert.

Vanaf 13.00 uur is er muziek, een hapje, een drankje en veel gezelligheid bij “Gein op het Plein”.

Dit vindt allemaal plaats op het Plein aan de Schoolstraat in Bathmen.

Hier is om 15.00 uur ook de prijsuitreiking voor de wedstrijd ‘Wie maakt de mooiste skiw’.

Dus kom allemaal op Hemelvaartsdag, op 30 mei, naar Bathmen!

Vorig artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelBeslissing Play Offs valt aanstaande dinsdag