COLMSCHATE – Op 29 maart 2020 is de allereerste KIKA loop Colmschate. Het doel van deze loop is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: KIKA.  Deze loop werd tijdens het festival Colmpop voor het eerst aan het publiek getoond, wat veel positieve reacties tot gevolg had. Daarnaast werd gecollecteerd, met als opbrengst maar liefst 346,32!

Verkoop van beren
Het gecollecteerde bedrag wordt direct bij de totale opbrengst van de KIKA loop opgeteld; het bedrag dat uiteindelijk in totaal naar KIKA is overgemaakt. Daarnaast werden tijdens Colmpop vele tientallen KIKA beren verkocht. Die totale omzet (550,00 Euro) is rechtstreeks aan dit goede doel overgemaakt en wordt niet bij de totaalopbrengst van de loop opgeteld.

Inschrijven KIKA loop
Hou je van (hard)lopen en draag je dit goede doel een warm hart toe? Meld je dan aan als deelnemer. Jouw inschrijfgeld wordt volledig gedoneerd aan KIKA. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je te laten sponsoren door vrienden, collega’s, sportmaatjes of bijvoorbeeld buren. Je kunt er daardoor voor zorgen dat de opbrengst nog hoger wordt!
Je kunt je ook inschrijven als team, dus kun je de uitdaging ook juist aangaan op jouw werk of bij de sportvereniging. Lopen jullie het allemaal uit en halen jullie daarmee gelijk een mooi bedrag op?

Afstanden
Je kunt kiezen uit meerdere afstanden, daarnaast is er een kidsrun. De start en finish zijn in winkelcentrum Colmschate, tevens hoofdsponsor van dit event. De routes lopen deels door de omliggende wijken, maar bijvoorbeeld de 10 kilometer loop gaat langs de schipbeek en over het prachtige landgoed van de Bannink.
Inschrijven voor deze loop kan op www.colmschatevoorkika.nl.

Waarom KIKA?
De letters van deze stichting staan voor KInderen KAnkervrij. Deze stichting werd in 2002 opgericht, omdat het genezingspercentage toen al 15 jaar stil stond op 70%. Om dat percentage te kunnen verbeteren, was er geld nodig. Inmiddels is de kans op genezing gestegen naar circa 75%. Doktoren geven aan dat het binnen 10-20 jaar mogelijk moet zijn om de kans op genezing te verbeteren naar 95%, maar daar is geld voor nodig. KIKA zamelt geld in om dat mogelijk te maken, maar ook om de kwaliteit van leven van de patiëntjes na de behandeling te verbeteren.

Vorig artikelInbraken in Schalkhaar, kijk uit naar geel busje
Volgend artikelWie heeft de autobanden in buurtschap Loo vernield?