LETTELE – De 16e editie van ‘Kunst van Hier tot Ginder’ wordt weer bijzonder. Op zondag 9 en maandag 10 juni (1e en 2e Pinksterdag) van 10.30 tot 17.30 uur bent u van harte welkom te komen fietsen, kijken en genieten. Deelname aan de Kunstfietsroute (bezoekers zijn meerdere dagen welkom!) bedraagt € 5,- p.p. (inclusief consumptie), kinderen en jongeren t/m 16 jaar fietsen gratis mee.

‘Kunst van Hier tot Ginder’ is een mooie fietstocht door het afwisselende Sallandse landschap met beeldende kunst- en theaterprogrammering op locaties.Met dit jaar twee bedrijven in Lettele : de Melkbrouwerij en Houtzagerij Het Laer. Daarnaast een biologische schapenhouder, Klooster Nieuw Sion en natuurlijk Okkenbroek met ook de ijsbaan als locatie. De route van 32 kilometer is in het buitengebied van de gemeente Deventer en Raalte; door de dorpen Okkenbroek, Lettele en buurtschappen de Hooge Wegen, Averlo, Frieswijk en Linde.

Het hart én startpunt van de route is Okkenbroek. Bezoekers kunnen echter ook op elk willekeurig punt van de route starten. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 17 km.
Op iedere locatie is het programmaboekje gratis te verkrijgen. Met onder meer de route, informatie over de speeltijden van de voorstellingen, achtergrondinformatie over de kunstenaars en hun werk etc. Voorafgaand aan het weekend is het programmaboekje verkrijgbaar bij onder meer: Nooit Gedacht in Okkenbroek, Lekker Makkelijk, firma Roessink en Café Restaurant de Koerkamp in Lettele, Kunstenlab, Cultuurhuus/ infopunt Bathmen en de VVV’s in Deventer en Holten.

Kunst, theater en muziek
Professioneel beeldend kunstenaars maken speciaal voor de locatie nieuw werk; Dit jaar realiseert Marcelle Hilgers het project ‘Wat Bint’, waarin aardappels en de levenscyclus daarvan de hoofdrol spelen. Bram Wouters maakt een installatie die refereert aan de geschiedenis van klooster Sion. Sanja Medic maakt een betoverende voorstelling in de stal van de Melkbrouwerij en u kunt onderweg de klantenservice van de niet bestaande supermarkt bezoeken: ‘Superland’. Er is muziek, u passeert Checkpoint Henry en Duo Kaos speelt ‘Time to Loop’, En als altijd is er het amateurtheater in Okkenbroek zelf. Voor het volledige programma: www.kunstvanhiertotginder.nl

Deze 16e kunstfietsroute wordt georganiseerd door Stichting Kunst van hier tot Ginder Okkenbroek en Kunstenlab

Vorig artikelWat is er deze week te doen in Deventer?
Volgend artikelColumn Herman Bakker uitvaartzorg: een welgemeende kaart