donderdag, 13 juni 2024

Meer beweging op woningmarkt dankzij nieuwbouw

DEVENTER – Het afgelopen jaar was er meer beweging op de huurwoningmarkt in Deventer. Dit is vooral te danken aan de nieuwbouw: in 2018 bouwden de Deventer woningcorporaties 134 nieuwe woningen. Hierdoor konden er meer woningen te huur worden aangeboden. Dit blijkt uit de verantwoording van de prestatieafspraken over 2018.

De corporaties en gemeente Deventer maken ieder jaar afspraken om er voor te zorgen dat er voldoende woningen van goede kwaliteit beschikbaar zijn. De nieuwe corporatiewoningen werden gebouwd in Steenbrugge en de Vijfhoek. Nieuwbouw is belangrijk voor de doorstroming op de woningmarkt. Ook de komende jaren investeren de corporaties in nieuwe woningen, bijvoorbeeld in de Rivierenwijk, de Vijfhoek, Steenbrugge en op de Bathmense Enk.  

Wethouder Rob de Geest: “Het is een knappe prestatie van de woningcorporaties dat het afgelopen jaar bijna 140 nieuwe sociale huurwoningen zijn gerealiseerd. De nieuwe huurwoningen zijn heel duurzaam én zorgen voor doorstroming op de markt. Meer woningen in Deventer is een belangrijke doelstelling uit het coalitieakkoord, deze nieuwbouw draagt daar aan bij. Deze lijn zet ik de komende jaren samen met de corporaties graag door.”  

DUWO sloot het afgelopen jaar ruim 200 nieuwe contracten van studentenwoningen in Deventer. In het najaar van 2018 werd gestart met de bouw van een complex voor studenten in het Havenkwartier, met 139 nieuwe studentenwoningen. 

In 2018 startte Stichting Eigen Bouw met de voorbereidingen voor een nieuwbouwcomplex van minimaal 70 woningen aan de Rubensstraat. Eigen Bouw richt zich op het middeldure huursegment en is daarmee aanvullend op het aanbod van de corporaties. 

De verduurzaming van de woningvoorraad was ook in 2018 een belangrijk onderwerp van de prestatieafspraken en zal dat ook de komende jaren blijven. De corporaties en Eigen Bouw werken samen naar een fossielvrije en betaalbare woningvoorraad. In 2018 hebben ze verder geïnvesteerd in de verduurzaming van woningen. 

Vorig artikelVier nieuwe vacatures in Deventer en Twello
Volgend artikelLoop jij ook hard voor een goed doel?
error: Content is beschermd!!!