SCHALKHAAR – De themagerichte streekmarkten op de Oorsprong worden steeds meer een begrip! Deze markt, met als thema de zomer, kent wederom een aantal leuke deelnemers. Oude bekenden, maar ook weer nieuwe ondernemers. Allerlei leuke en lekkere producten uit de streek. Het is zomer en de kraamhouders zullen dit vieren!

Hoewel het einde van het seizoen nadert, zullen er toch nog de heerlijkste asperges te koop zijn! Natuurlijk ook plukverse aardbeien, de zomerkoninkjes met slagroom!

Het aantal deelnemende kraamhouders neemt nog steeds toe, maar we waken erover dat de kwaliteit in stand blijft. Het accent blijft liggen op voeding, etenswaren en kennis over wat je eet. Blij zijn we vooral dat onze Syrische vriend Kamiran Ahmad voor het eerst zijn Syrische kaas (geproduceerd op de Oorsprong) kan laten proeven, maar we hebben natuurlijk ook een kraam met echte Hollandse boerenkaas van de Heileuver uit Vilsteren.

De kinderen kunnen een eigen sieraad slijpen van speksteen en natuurlijk is er voor hen genoeg te zien! Wat te denken van het gigantische zwaard van onze smid? Binnen in de kapschuur kunt u genieten van soep en heerlijke koffie met taart. De diverse kraamhouders vertellen u graag over hun producten, die vaak verrassend dichtbij gemaakt worden. De ondernemers van de Oorsprong zelf zullen zich ook actief op allerlei manieren presenteren, laat u verrassen!

Ook de leden van de inkoopcoöperatie vertellen u graag over de biologische streekproducten die te verkrijgen zijn op de Oorsprong. Doe eens een proefbestelling.

Al met al een leuke markt, echt een dagje uit! Zondag 23 juni, 11.00 tot 17.00 uur, locatie “de Oorsprong”, Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, toegang gratis en vrij parkeren.

Vorig artikelGratis bloeddrukmetingen en inloopuur elastische kousen bij Vegro Thuiszorgwinkel
Volgend artikelIngezonden brief door basisschoolleerlingen van de Nicolaasschool in Schalkhaar