Deventer – Op zaterdag 15 juni, van 10:00-15:00 uur, biedt Podotherapie Segerink gratis teneninspecties en ProReva gratis veneninspecties aan, op hun locatie Dok111 aan de Mr. H.F. de Boerlaan 111 te Deventer.

De tenen…
Er bestaan vele soorten tenen. Ook in vormen die helaas hinder en/of pijn opleveren. Bijvoorbeeld hamertenen, klauwtenen, een bult bij uw grote teen of kleine teen, een stijve grote teen, om er maar een paar te noemen. Wellicht merkt u dat de stand van uw teen of tenen in de tijd steeds verder verandert, dat de knobbel steeds groter wordt of dat dit soort tenen in uw familie al generaties voorkomen. Teennagels kunnen soms ook voor problemen zorgen, zoals ingroeiende teennagels of hele kromme teennagels. Laat gerust eens uw tenenproblemen beoordelen door een podotherapeut van Podotherapie Segerink en u voorlichten over de mogelijkheden. Zaterdag 15 juni kan dit gratis.

 Goed schoeisel…
Mocht u teen- of teennagelproblemen hebben, dan is een goede schoen belangrijk. Een schoen met voldoende ruimte voor de tenen en de voorvoet. Een schoen met rekbare of vervormbare materialen op plekken waar u dat nodig heeft en zonder naden die zouden kunnen irriteren. Intersko Comfort Schoenen laten u graag de mogelijkheden zien in hun winkel op deze themazaterdag.

 En venen…
Venen zijn de bloedvaten die de terugvoer naar het hart verzorgen. Als deze minder functioneren komen steunkousen vaak in beeld. De kwaliteit van deze terugvoer kan goed gemeten worden door een bloedcirculatiemeting.

Tine van Veen, specialiste Therapeutische Elastische Kousen werkt bij ProReva en geeft op 15 juni vrijblijvend advies en informatie. ProReva heeft al meer dan 45 jaar ervaring in het aanmeten en leveren van steunkousen. Eigenlijk moet je spreken van Therapeutische Elastische Kousen, omdat dergelijke steunkousen vallen onder medische hulpmiddelen; heel wat anders dan de steunkousen die je bij de drogist aanschaft! Bij ProReva werken dan ook alleen gediplomeerde vakmensen.

Alles over steunkousen
Tijdens de themazaterdag is ProReva aanwezig om alles op het gebied van steunkousen te vertellen. Hoe werkt een steunkous nou eigenlijk? Hoe ziet zo’n kous eruit? Kun je steunkousen in meerdere kleuren krijgen? Hoe voelt het om een steunkous te dragen? En hoe trek ik een steunkous op de juiste manier aan? Dat laatste valt nog niet mee! Gelukkig zijn er diverse aantrekhulpmiddelen.

Gratis meting
Bij Peter Gruben van steunkousen-leverancier Juzo kunt u tijdens de themazaterdag gratis uw bloedcirculatie laten meten.

Goed nieuws
ProReva start binnenkort met een steunkousenspreekuur bij DOK 111 in Deventer!

Zet het in uw agenda
Gratis tenen- & veneninspectie, zaterdag 15 juni van 10:00-15:00 uur, Mr. H.F. de Boerlaan 111 te Deventer. Noteer het in uw agenda. Uw tenen en venen verdienen de extra aandacht!

Vorig artikelEen gezond visje die haring in het Deventer ziekenhuis
Volgend artikelRoosjesavond op de Marke en Het Vlier voor geslaagden