DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft de voorhoede versterkt met Antoine Rabillard (23). De spits komt over van Béziers, waarmee hij afgelopen seizoen actief was in de Ligue 2, het tweede niveau van zijn thuisland Frankrijk. Rabillard tekent voor twee jaar bij rood en geel, met een optie voor nog een seizoen.

Rabillard werkte, net als de eerder vandaag overgekomen Adrian Edqvist, vorige week een proefperiode af bij Go Ahead Eagles. De oud-speler van Olympique Marseille maakte indruk met zijn doelgerichtheid. Niet alleen op de staf en technische leiding, maar ook op de supporters langs de lijn in respectievelijk Twello en Heeten. “Het ging best goed, ja, al had ik wel wat meer dan drie goals kunnen maken”, zegt de kersverse Eagle bescheiden. “Toch keerde ik met een goed gevoel terug naar Frankrijk. De club, de vele fans langs de lijn, de medespelers, de stafleden… Ja, ik zag me hier zeker spelen.”

Dat gewenste vooruitzicht kwam na terugkeer in Frankrijk al snel een stap dichterbij, toen de gesprekken werden geopend. Beide partijen waren er al snel uit, waarna Rabillard gisteren terugkeerde op Nederlandse bodem om de laatste details af te ronden. “Nu is mijn doel een mooi seizoen te draaien bij Go Ahead Eagles. De club is ambitieus en wil meespelen om de bovenste plaatsen. Ik ga er alles aan doen daar een bijdrage aan te leveren.”

Technisch manager Paul Bosvelt over de nieuwste aanwinst van Go Ahead Eagles: “Antoine is een echte spits met zijn loopacties en neusje voor de goal. Hij heeft daarnaast een grote drive om zich nu op het tweede niveau van Nederland te bewijzen.”

Antione Rabillard is vanaf morgen als voetballer te bewonderen in Terwolde. Vanavond kijkt hij vanaf de zijlijn hoe zijn nieuwe teamgenoten het ervan afbrengen tegen Excelsior (aanvang: 19:00 uur).

Vorig artikelNieuwe afvalbakken in de binnenstad
Volgend artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom