Het is behelpen geblazen momenteel voor de Kowet fans. Hooggespannen verwachtingen na een seizoen waarbij promotie op een haar na werd gemist. Geschokt waren ze toch wel even toen bleek dat er weer een nieuwe selectie moest worden opgebouwd. Twee jaar geleden ging dat hopeloos fout, vorig jaar pakte het enorm goed uit en dit jaar is het nog maar afwachten. In tegenstelling tot afgelopen seizoen start hun ploeg nu niet nagenoeg compleet. De play-offs zijn gespeeld, zelfs enkele weken doorgeschoven vanwege de Ajax politiek, en daardoor loopt het schema een beetje achter. Anderzijds de trainerswissel en de nieuwe verantwoordelijke man. De nieuwe wind die waait aan de Vetkampstraat moet voor verjonging zorgen. Zo moest uiteindelijk ook Istvan Bakx Deventer verlaten omdat men niet zoveel geld meer wil steken in de wat oudere spelers. Ik betreur dat enorm, een smaakmaker, een vechter en een sympathieke kerel. Op mijn netvlies staat dat teleurgestelde koppie, rood-doorlopen ogen en mij toch te woord staan. Het was direct na de verkoren finale in De Adelaarshorst, Bakx had een belangrijke treffer gemaakt en zat vlak voor het einde aan de zijkant te grienen met Carla. Dat is een clubman dacht ik, maar Bakx keek ook naar zijn portemonnee en liep de poort uit richting het Zuiden. Daarmee is de as drastisch veranderd en ligt de druk op de nek van nieuweling Elmo Lieftink. De Deventenaar is de enige ‘naam’ die is binnengehaald naast senior Droste. De start van de competitie is nog ver weg en de transferdeadline nog veel verder. Dus is er voldoende tijd, Bosvelt gaf het al aan. Tijd om enkele spelers de keuze te kunnen laten maken. Diverse spelers is een aanbod gedaan, maar die wachten af of ze bij hun eigen club een kans krijgen. Go Ahead Eagles is dan hun vangnet. Ook spelers die nog gokken op een betere aanbieding, van een rijkere club dan ook. Bosvelt zit nu dus in de wachtkamer en hij gunt diverse buitenlanders een stage in hoop op dat ene buitenkansje. Vorig seizoen kenden we een bliksemstart omdat de selectie al nagenoeg compleet was, nu moet de fan geduldig zijn, maar kunnen we dat ook?

Vorig artikelDeventenaar (41) opgepakt voor steekpartij
Volgend artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom