Daar sta je dan in Terwolde, al die saaie tegenstanders die weer de revue passeren. Jaarlijks een Excelsior als tegenstander. De fans balen en klagen steen en been. Waar zijn toch die tijden van een sfeervolle uitwedstrijd in België en Valencia te gast op ‘Klein-Milanello’. Waarom al die nietszeggende potjes tegen goedwillende amateurclubs? “Zeg jij daar nu eens wat van Erik”, niet dat ze naar mij luisteren, maar ik wil, de terechte, klaagzang wel naar het oppervlak brengen. Ik heb het er wel eens met het bestuur over gehad, dat tegen de amateurs ook het tweede team kan spelen, of een schaduwelftal. Dat een trainer toch helemaal niets heeft aan een weerstandloze oefenpot? Eigenlijk heeft helemaal niemand hier iets aan, de selectie niet, de tegenstander niet en ook de toeschouwers niet. Die betalen nu 7 euro om bij Voorwaarts Kowet te zien stuntelen, 7 euro! Dan kan toch niet, dat is toch kansloos. Het kan ook echt anders, dat bewijst Volendam ieder jaar weer! Dit jaar hebben zij ook weer leuke tegenstanders als Heracles, Heerenveen en Noordwijk. Heracles speelt ook tegen Helmond Sport en Excelsior. Telstar speelt o.a tegen Lisse, AZ, Jong Vitesse, Rijnsburgse Boys en Katwijk. Roda JC oefent onder meer tegen Allemania Aachen, BMG2, Lommel en KV Mechelen. NEC speelt, evenals De Graafschap, tegen Osasuna, NAC kent leuke affiches tegen Kortrijk, Lokeren en Panathinaikos. Dordrecht ontmoet zelfs Feyenoord en Norwich City!

Het zal wel een geldkwestie zijn en natuurlijk een veiligheidsdiscussie. In Terwolde werd immers al eens een duel tegen Almere City verboden. Je weet wel, Almere die 12 toeschouwers per uitwedstrijd meeneemt en een enorme rivaal is… (sceptisch bedoeld natuurlijk). Zijn de supporters dan zelf hét probleem, is het de angst om op bezoek te gaan bij een andere club zo groot? We hebben namelijk al diverse duels achter gesloten deuren zien plaatsvinden de afgelopen jaren, maken de fans het er nu zelf naar dan? Een goed antwoord kreeg ik niet van het bestuur destijds, maar ze begrepen de hint wel. We zijn nu een jaar verder en er is niets veranderd. Niets ten nadele van Voorwaarts, maar er zijn ook best andere clubs die als tegenstander willen fungeren toch? Ik denk dat een Deventer selectie geweldig zou zijn, dat is pas verbondenheid! Nog steeds geen tegenstander van formaat, maar op z’n minst aandacht voor de amateurclubs uit je eigen stad, het grootste deel van je eigen achterban.

Vorig artikelAutomobilist na ongeluk op A1 in geen velden of wegen te bekennen
Volgend artikelWijk Borgele last van waterleidingbreuk