Wie in Nederland woont, weet dat er maar twee zaken van belang zijn. Een zwemdiploma en een fietsdiploma. Mis je beide dan kun je het schudden. Dus beginnen we al vroeg in ons leven met een driewielertje. De autoped had je natuurlijk ook nog. Maar die is tegenwoordig meer auto dan ped geworden en telt eigenlijk niet meer mee. Nee, een kind wordt blij als ie het fietsen onder de knie heeft. En dat moet natuurlijk aangekondigd worden op straat. Met een heuse fietsbel. Opa en oma waren nooit de beroerdste en al op dag één kwam er een mooie Mickey Mouse fietsbel aan het kinderstuurtje. Bellen op de fiets is er dus met de paplepel ingegoten. Eenmaal in de grote ‘connected world’ beland, werd het bellen digitaal. De fiets een oude barrel en wie doet me verder wat. De overheid natuurlijk. Per 1 juli is het bellen verboden. Gelukkig is Mickey Mouse buiten het verbod gebleven. Het had het kinderzieltje te veel bekrast. Maar de grote kinderen mogen rijdend niet meer op hun bel- en appschermpje kijken. Tenminste, als de jongens en meisjes van ‘je maintiendrai’ niet in de buurt zijn. Want ja, de digitaal opgevoede generatie kan niet meer zonder. Alsof het leven er letterlijk van afhangt. Het moet nu en direct en snel. En ach, dan heb je aan de overheid toch ook weer niet de kwaadste. Want zij staan ook aan de vergunningknoppen van het snellere netwerk. Dat je, zeg maar slechts 1,3 seconden hoeft te wachten op een snelle download. De nieuwe toverformule heet 5G. De overheid is licht bezorgd over een mogelijke leverancier uit het land van Xi Jinping. Alsof we voor het eerst een tjap tjoy bestellen. De lekker snel-snel generatie zal het een worst wezen. Die grazen straks allemaal tevreden in de Huawei. Sambal bij?

Vorig artikelDeventer Radio live aanwezig tijdens GA Eagles open dag
Volgend artikelKrielhaantjes gedumpt in het bos in Diepenveen