DEVENTER – Op zondag 4 augustus 2019 vindt in de boeken- en Hanzestad Deventer de 31e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn meer dan 850 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land. De markt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie.

Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod is het Deventer Boekenmarktboekje 2019 verschenen. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het handzame boekje is voor € 2,- verkrijgbaar bij o.a. VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis), de informatiekramen op de Boekenmarkt of t/m 30 juli te bestellen via de webwinkel van VVV Deventer (www.deventer.info).

Ter gelegenheid van de 31e Deventer Boekenmarkt heeft de Deventer tekstschrijver, tekenaar en acteur Jan Kruse ’De Deventer Boekenmarkt in 18 gedichtjes en tekeningen’ geschreven. Het zijn de bijzondere observaties van Jan Kruse, trouwe bezoeker en toeschouwer van de Deventer Boekenmarkt. Het boekje is onder meer verkrijgbaar bij de informatiekramen van de Deventer Boekenmarkt, de Deventer boekhandels en de VVV Deventer.

Het Tuinfeest
Tijdens de Deventer Boekenmarkt is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

De avond voorafgaand aan de Boekenmarkt, op zaterdag 3 augustus, vindt poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Vanaf 16.00 uur dragen ruim 30 dichters uit Nederland en België voor uit eigen werk in het intieme decor van de middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Op het programma staan onder meer Tom Lanoye, Radna Fabias, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Info/kaartverkoop: www.hettuinfeest.nl.

Hoe naar de Deventer Boekenmarkt?

Deventer is goed bereikbaar met de trein en bus. Vanaf het station Deventer is het 3 minuten lopen naar de Boekenmarkt. Info: tel. 0900 9292 of www.ns.nl. I.v.m. werkzaamheden rijden er op 3 en 4 augustus bussen in plaats van treinen tussen Arnhem en Zutphen.

Per auto: volg de parkeerroute rondom het centrum, o.a. naar de Centrumgarage (24 uur per dag, 7 dagen per week open). Komende vanaf de A1 is er vlak na de afslag Deventer een extra parkeerterrein met pendelbussen naar het centrum/Boekenmarkt (halte Pikeursbaan). De pendelbussen rijden van 7.30-18.00 uur.

Kosten € 10,- per auto.

Gratis fietsenstallingen: NS-station (fietskelder), Op de Keizer en het Lamme van Dieseplein (beiden bewaakt, open van 8.00-18.00 uur).

Het pontje vaart deze dag van 7.00-23.00 uur (retour voetgangers): € 1,60, enkel: € 1,10, t/m 3 jaar gratis).

Organisatie

De Deventer Boekenmarkt wordt georganiseerd door het Evenementenbureau van de VVV Deventer en is mogelijk dankzij de Provincie Overijssel, de Gemeente Deventer en sponsoren van Deventer Evenementenstad.

Voor meer informatie: www.deventerboekenmarkt.nl.

Datum:                        zondag 4 augustus 2019

Tijd:                              9.30 – 17.30 uur

Toegang:                     gratis

Locatie:                        Deventer IJsselkade en bin­ne­n­s­tad: B­ri­nk, Za­ndpo­ort, Po­ls­tra­at, Melksterstraat, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt, Vispoort, Welle, Onder de Linden en Kapjeswelle­

Boekje:                        het Deventer Boekenmarktboekje is verkrijgbaar voor € 2,-

Vorig artikelPolitie rukt uit voor melding van vuurwapen
Volgend artikelFeestelijke opening groenste schoolplein van OBS de Rythmeen