Het kabinet heeft besloten gas duurder te maken. Om woningisolatie nog meer te stimuleren, komt er opnieuw subsidie. Daarvoor heeft het kabinet tot eind 2020 84 miljoen uitgetrokken. Op basis van ervaringen uit het verleden is het echter aannemelijk dat dit bedrag onvoldoende zal zijn. Mensen die toch al van plan waren om iets aan hun woning te doen, doen er daarom verstandig aan nu actie te ondernemen. Dan kan alles voor het nieuwe stookseizoen geregeld zijn en is men de grootste drukte voor.

Wees klimaatefficiënt

Een van de maatregelen die men beslist moet overwegen is het isoleren van de vloer. Dit  het liefst in combinatie met een totale aanpak van de kruipruimte. Uit onderzoek van het Nibe blijkt dat het Enschedese bedrijf TONZON hiervoor de meest klimaatefficiënte oplossing heeft ontwikkeld. Tegen de onderkant van de vloer komen zogenaamde Thermoskussens. Dit is een opvouwbaar isolatiemateriaal dat pas op de plaats van bestemming wordt gevuld met lucht. Er komt dus niet eens een vrachtauto voor uw deur te staan en het materiaal past door ieder luikje waar een mens door kan. Het Thermoskussen reduceert de warmtestraling van de onderzijde van vloerconstructies trapsgewijs naar nul. Samen met de stilstaande lucht in de kussens stopt dit het verlies van warmte naar de kruipruimte. Bestaande vloeren worden daarmee zelfs warmer dan nieuwbouwvloeren.

Om goed voorbereid te zijn op het nieuwe isolatieseizoen biedt TONZON nu een kosteloze inspectie aan van uw kruipruimte. Op basis daarvan wordt een vrijblijvende offerte gemaakt zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Vorig artikelTentoonstelling Bloom Light in Bergkerk
Volgend artikelReis vóór de vakantie eerst langs Van Essen!