COLMSCHATE – Elke dag zijn er nieuwe berichten in de media over de gevolgen van klimaatverandering hier en elders op de wereld. Onlangs kwam daar het VN-rapport bij over het momenteel aan de gang zijnde massale uitsterven van planten-en diersoorten. Op De Ulebelt vindt op donderdag 18 juli om 20.00 uur een bijeenkomst plaats over de actuele stand van zaken en aansluitend de vraag wat je daar zelf aan kunt doen. De organisatie is in handen van de nieuwe organisatie Extinction Rebellion (XR) Ysselvallei. Dit is een lokale afdeling van XR Nederland, die afgelopen maand door het hele land met allerlei opvallende acties aandacht vroeg voor dezelfde onderwerpen.

De bijeenkomst op 18 juli bestaat uit twee delen. Allereerst geeft gastspreker Paul Hendriksen een overzicht van de laatste stand van wetenschappelijk onderzoek naar de crises rond klimaat en biodiversiteit. Na het eerste, informatieve deel van de bijeenkomst is er vervolgens veel ruimte voor gesprek over wat burgers, overheid en bedrijfsleven daar aan zouden kunnen en moeten doen.

Je bent vanaf 19.30 uur welkom op milieu educatiecentrum De Ulebelt, Maatmansweg 3, Deventer. Het programma begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, inclusief een kopje thee of koffie, donaties zijn altijd welkom.

Vorig artikelAmeezing top 40 vanmiddag op Deventer radio 107.3 FM
Volgend artikelOpen Dag Go Ahead Eagles op zondag 14 juli