DEVENTER – KLUTS komt zondagmiddag 4 augustus 14.30-16.30 uur optreden in de Muziekkoepel Nering Bögel. Afkomstig uit Apeldoorn en Deventer heeft KLUTS een aardig repertoire opgebouwd; in het Nederlands, van eigen makelij en makkelijk in het gehoor liggend. De band is een bont gezelschap in leeftijd, achtergrond en geslacht. Gemeenschappelijk is de overtuiging: KLUTS is plezier! Om te horen, te zien en in te spelen.

Het zoeken is KLUTS op het lijf geschreven. Naar geluk, liefde, schoonheid, publiek, roem en zichzelf. Al zoekende hebben de 6 leden elkaar gevonden in een bijzondere mix van prettige deuntjes met scherpe, bijdehandse of gevoelige teksten. Met een welhaast ouderwetse bescheidenheid brengen ze met veel plezier hun Nederlandstalige popliedjes uit eigen mouw en duim. Met humor, meerstemmige zang en een diversiteit aan instrumenten naast bas, drums, gitaar en toetsen ook accordeon, mondharmonica, lyra en schud-ei.

De band bestaat uit: Daan Bolwerk gitaar en zang, Ellen Starmans zang, toetsen, gitaar, accordeon, glockenspiel en schudei, Frans Scholten gitaar, zang en toetsen, Mari van Helvoort drums en zang, Mirella Rothengatter bas en zang, Sergej Egbreghts gitaar en toetsen.

Versnaperingen zijn verkrijgbaar in de nostalgische kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Meer info: www.muziekkoepelneringbogel.nl.

Vorig artikelGeen treinverkeer tussen Deventer en Rijssen, spoorbomen dicht
Volgend artikelColumn Marcel Schoemaker: Groeten uit Älmhult