DEVENTER – En weer hebben we een schandvlek erbij. Op 5 juli is verkeersschool Verkeersvaardigheden Nederland in Deventer failliet verklaard, meldt rij-instructie.nl. Achter deze naam zit, zo leert de website, rijschool Let’s Drive en die was eigendom van Ben F. die eerder in het noorden van het land al een spoor van vernielingen heeft achtergelaten. Voor zover bekend zijn er nu negen gedupeerden die aangifte hebben gedaan van fraude. Zij zijn waarschijnlijk 1500 euro lesgeld kwijt.

Volgens berichten op social media bood de rijschool lespakketten aan voor 30 lesuren inclusief examen aan voor 1499 euro, maar op de website van de failliete rijschool lezen we dat zo’n ‘ combopakket’  nog iets goedkoper is: 1462 euro.

Celstraf
Let’s Drive of Verkeersvaardigheden Nederland was eigendom van Ben F. uit Wildvank, die drie jaar geleden werd veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf vanwege zijn aandeel in een zaak rond acquisitiefraude. De Belastingdienst liep door de fraude met de vennootschaps- en inkomstenbelasting meer dan 1,1 miljoen euro mis. Drie andere medewerkers zijn eveneens veroordeeld tot gevangenisstraf en een taakstraf. F. werd destijds in het Dagblad van het Noorden omschreven als ‘De facilitator’, die zogenoemde katvangers en adresbestanden heeft geregeld.

Verbijsterd
Een jaar later kwam F. terug in de rijscholenbranche, waarmee hij vooral in Veendam en omstreken veel rijschoolhouders verbijsterd achterliet. De algemeen heersende opvatting onder hen was dat iemand die is veroordeeld wegens een economisch delict én die samen met zijn vriendin rijschool Noord Nederland runde waarvan meerdere personen aangifte hebben gedaan dat ze geld afhandig is gemaakt, niet opnieuw zou moeten kunnen starten met een rijschool. De rijschoolhouders hielden hun hart vast en naar nu blijkt is dat terecht. Hij is weg bij zijn vriendin, startte in Deventer een nieuwe rijschool en die is sinds begin deze maand failliet waarbij weer een aantal leerlingen financieel is gedupeerd.

Verkeerde ontwikkeling
Toen twee jaar geleden bekend werd dat F. in de rijscholenbranche actief zou worden (hij had ijlings zijn WRM-bevoegdheid gehaald) lieten de voorzitters van de brancheorganisaties weten dit een verkeerde ontwikkeling te vinden alsook dat zij er niets tegen konden ondernemen.  (Bron: www.rij-instructie.nl)

Vorig artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelEvenementen kalender Deventer voor de zomer periode 2019