DEVENTER – Bij een grote verkeerscontrole donderdagavond in en rond Deventer zijn flink wat bekeuringen uitgeschreven. De meeste opvallende vangst voor het Team Verkeer Oost-Nederland was de aanhouding van een man die zich niet kon legitimeren en ook geen rijbewijs kon tonen.

De bestuurder werd aangehouden bij het Pothoofd. Hij viel op omdat hij vlak voor de controleplaats zijn auto opeens parkeerde, ook nog eens op een invalidenparkeerplaats. Een verdachte situatie, met een politiecontrole in zicht.

Een verdekt opgestelde motoragent zag dit en dirigeerde de man alsnog naar de controle, waar bleek dat de man zich niet kon legitimeren en ook geen rijbewijs kon tonen. Omdat de man opstandig werd, niet wilde luisteren naar de agenten en niet goed mee wilde werken werd hij uiteindelijk aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om uit te zoeken wie de man is en of hij wel een rijbewijs heeft.

Telefooncontrole
De controle begon rond het eind van de middag langs de Holterweg ter hoogte van De Scheg. Hierbij lag de focus vooral op afleiding in het verkeer en het nieuwe telefoonverbod bij fietsers. Er zijn vijf bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van de telefoon op de fiets en drie keer voor het vasthouden van een telefoon in de auto.

Ook werd een bekeuring uitgeschreven voor een onleesbaar kenteken op de auto. Eén persoon moest bloed afstaan vanwege het vermoeden van rijden onder invloed van drugs.

Sluipverkeer
De tweede locatie was de Oxersteeg, een bekende sluiproute van de A1 tussen Deventer en Bathmen, waar op snelheid werd gecontroleerd. Drie automobilisten werden bekeurd; zij reden meer dan twintig kilometer te hard op de weg waar maximaal 60 kilometer per uur is toegestaan.

Rollerbank
De controle verplaatste zich toen naar het Emmaplein, bij winkelcentrum De Boreel. De politie hield daar tussen de vijftien en twintig (snor)scooterrijders staande voor een rollerbankcontrole, bekeuringen werden niet uitgeschreven. Bij dezelfde controle viel ook een automobilist op. De man bleek te rijden onder invloed van drugs.

Alcoholcontrole
In de avond werd een alcoholcontrole gehouden op het Pothoofd, de weg langs de IJssel. Tientallen bestuurders moesten blazen. Eén persoon blies ruim anderhalf keer de toegestane hoeveelheid alcohol en kreeg een bekeuring met tijdelijke rijontzegging. Ook werd een bekeuring uitgeschreven voor een auto met oranje verlichting aan de voorkant.

Ook op de Bokkingshang werd op alcohol gecontroleerd. Twee bestuurders werden bekeurd. (Bron RTV Oost)

Vorig artikelLeger des Heils Deventer zamelt boeken in
Volgend artikelBrink loopt vol met publiek voor eerste voorstellingen Deventer op Stelten