Hanzemuseum
Het Hanzemuseum beschikt over één van de grootste verzamelingen authentieke koekplanken van Nederland. Verder is er een collectie hang- en schootkoffiemolens, verschillende soorten blikken, chocolade- en marsepein vormen en verschillende bakkersattributen. Achter in het museum is een oud hollandssnoepwinkeltje, ingericht met een oud bakkersinterieur uit een bakkerij uit Nijmegen. Een bezoekje zekere waard.

Donderdags en zaterdags. Nieuwstraat 25, 11 – 17 uur. Entree: gratis.

Poëziefestival Het Tuinfeest
Ieder jaar is de oude binnenstad van Deventer het podium voor meer dan 30 toonaangevende Nederlandse en Vlaamse dichters. Rondom Theater Bouwkunde dragen zij voor uit eigen werk in het intieme decor van middeleeuwse kloostertuinen. Onder andere Jules Deelder, Özcan Akyol & Lévi Weemoedt, Kamagurka, Mr. Weazley, Dimitri Verhulst (BE), Radna Fabias en Tom Lanoye (BE) zullen optredens verzorgen dit jaar.

Zaterdag 3 augustus. Theater Bouwkunde en omliggende tuinen, 16 – 23:30 uur. Entree: € 29,50, buffetkaart (voor- en hoofdgerecht): € 25,-.

Deventer Boekenmarkt
De 31e editie van de Deventer Boekenmarkt, met 878 boekenkramen langs de IJsselkade en in de historische binnenstad. Ruim 6 kilometer boekenmarkt, met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit geheel Nederland. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. Tevens is er een programma met muziek, kunst en speciale exposities.

Zondag 4 augustus. Brink, Zandpoort, gehele IJsselkade, Grote Kerkhof & Nieuwe Markt, 09:30 – 17:30 uur. Entree: gratis, het Deventer boekenmarktboekje is verkrijgbaar voor € 2,-.

Soepel bij de koepel
Begin uw week op zondagochtend met een uurtje buitensport. Van 14 juli tot eind augustus organiseren de Deventer Huisgenoten iedere zondagochtend een buiten-beweeguurtje, onder de deskundige leiding van Margriet. Geen heftige workout maar een combinatie van spier-, balans- en ontspanningsoefeningen. Geen spierpijn na afloop maar een gevoel van evenwicht tussen lichaam en geest. Bent u nieuwsgierig? Kom gerust kijken en meedoen.

Zondags tot eind augustus. Muziekkoepel Nering en Beugel, Worp, 10:30 – 11:30 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelBrinkgreverweg in Deventer kan weer worden gebruikt
Volgend artikelGeen treinverkeer tussen Deventer en Rijssen, spoorbomen dicht