DEVENTER – In onze mooie Hanzestad is er deze week weer diverse dingen te doen. Zo kan je meedoen met de 50e Zwem4daagse en de IJssellinie lopen. 

Zeldzaam Mooi Festival

Tijdens dit zeldzaam mooie festival kun je genieten van een ontspannen sfeer van muziek, je eigen picknickmand samen laten stellen gevuld met lekkere, pure en eerlijke producten en een wel heel bijzondere markt, met marktkramen met alleen de allerleukste, lekkerste, handgemaakte en zeldzaam mooie producten uit de regio.

Zondag 14 juli. Worpplantsoen, 11 – 19 uur. Entree: gratis.

 

50e editie van de Zwem4daagse

Al in 1970 wordt op initiatief van voormalig waterpolo-international Ruud van Feggelen de Zwem4daagse voor het eerst in Deventer georganiseerd, waarbij verdeeld over vier dagen afstanden van 1000, 2000 of 4000 meter werden afgelegd. Al snel volgden andere gemeenten en werd de Zwem4daagse een landelijk begrip. Mede dankzij gymleraren die de vierdaagse opnamen in hun sportrooster op basisscholen, trok dit Nationale evenement in de beginjaren al vele honderdduizenden bezoekers. Deze bijzondere mijlpaal van de 50e editie willen we groots gaan vieren.

Maandag 8 t/m donderdag 11 juli. Sportpark Keizerslanden, Borgelerdijk 2. Entree en tijden: zie website www.sportbedrijfdeventer.nl/borgelerbad/zwem4daagse/

 

IJssellinie open

In de maanden juli en augustus is de IJssellinie elke zaterdag van 12 tot 16 uur te bezoeken. De gidsen staan klaar om de bezoekers in ongeveer 1,5 uur over het tot 1990 uiterst militaire geheim te vertellen. Ook een aantal van de militaire objecten worden van binnen bekeken, o.a. de ingerichte noodhospitaal- en commandobunker staan op het programma. Regelmatig staan bij de hospitaal- en commandobunker bij havezate De Haere ook een aantal historische legervoertuigen.

Zaterdagen. Haereweg, Olst, 12 – 16 uur. Entree: € 5,-/2,50.

Vorig artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelBrand in afzuiging van koffiebranderij Ten Have