De boer(in) meehelpen op de boerderij

Samen met de boer(in) zien, voelen en ruiken de kinderen de vele verschillende dieren. De kinderen gaan gezellig mee met het verzorgen van de dieren. Een belevenis waar ze nog lang over na zullen praten. De kinderen gaan, met leuke kleine (en grote) kruiwagens de herten voeren, de varkens verwennen door ze te borstelen en de alpaca’s brokjes geven. Daarnaast de pony borstelen, eieren rapen, de pauw bewonderen en nog meer… Door de goede begeleiding, durven de kinderen meer dan er soms gedacht wordt! In de pauze is er tijd om even te spelen o.a. in het hooi en te crossen op de skelters. Leeftijd ong. 4 t/m 12 jaar.

Dinsdag 16 juli. Middendijk 22, Nijbroek , 10 – 12 uur. Entree: € 6,50, volwassenen 2,50.

Spelen op de Brink

Spelen op de Brink is uniek in haar soort. Midden op het mooiste plein van Nederland: de Brink in Deventer, zorgen wij twee keer per week voor een plek waar kinderen in de leeftijd van 3 tot 10 jaar veilig kunnen spelen. Onder toeziend oog van ouders én vrijwilligers kunnen de kinderen zich twee uur lang vermaken met speelgoed dat zij niet vaak meer tegenkomen. We hebben vliegende Hollanders, hoepels, skelters, hoge bi’s, diabolo’s en nog heel veel meer oud-Hollands & modern speelgoed. In de periode van eind april tot en met september toveren onze vrijwilligers iedere woensdag en zondagmiddag tussen 14 en 16 uur de Brink om tot levendige speelplaats. Kom het zelf beleven!

Zomermaanden op woensdagen en zondagen. Brink, 14 – 16 uur. Entree: gratis.

Zomertentoonstelling Broederenkerk: Iconen uit de parochie

Deze zomer zijn er in de Broederenkerk 31 unieke iconen te bewonderen. Het is een bonte verzameling bijeengebracht door parochianen: zelfgeschilderd, gekocht op een verre reis of gevonden bij opa op zolder. Zo maakt u kennis met de rijke traditie van de iconenkunst: iconen uit de verschillende tradities, van diverse heiligen, van verschillende grootte, uitstraling en technieken, van hobbyisten of uit professionele hand. En ieder icoon heeft zijn eigen verhaal, een herinnering, een gevoel. Als topstukken van de tentoonstelling gelden de prachtige iconen uit de voormalige Maria Koninginkerk die de vier grote christelijke feesten verbeelden. Elke zaterdag is er een iconenschilder aan het werk die u toont hoe een icoon tot stand komt. Hij vertelt u ook graag alle in- en outs van de werkwijze en opzet van het icoon schilderen. Periode: 30 juni – 1 september. Openingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag en elke eerste zondag van de maand van 11 – 16 uur.

Broederenkerk. Entree: gratis

Eten op Rolletjes

Met tientallen mobiele keukentjes, live muziek en entertainment toveren we het mooiste park van Nederland om tot openluchtrestaurant. Deel met je familie en vrienden een picknickkleed, of schuif gezellig aan bij één van de grote tafels. Genoeg gegeten? Dan kun je de avond afsluiten op de lekkerste muziek, terwijl je kinderen nog een wafel opsnoepen.

Vrijdag 19 juli t/m zondag 21 juli. Worpplantsoen, 16 – 23 uur. Zaterdag en zondag vanaf 13 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelPostagentschap Diepenveen vanaf 27 augustus bij Eye-Catchers Living in Style
Volgend artikelKleedjesmarkt op winkelcentrum Colmschate