DEVENTER – Winkelcentrum Keizerslanden is dinsdagmiddag enige tijd ontruimd na melding van een gaslek bij de Albert Heijn. Meerdere klanten en medewerkers hadden een gaslucht geroken, waarop de winkel werd ontruimd.

De hulpdiensten maakten de afzetting uit veiligheidsoverwegingen nog groter en ontruimde het grootste deel van het winkelcentrum. Na 45 minuten werd het gebied weer vrijgegeven, uiteindelijk werd er door de brandweer en Enexis geen gas gemeten. Waar de lucht vandaan kwam is niet bekend.

Nadat de gaslucht geroken werd, verlieten klanten halsoverkop de winkels. Dat leverde bijzondere taferelen op. Een klant van een kapsalon zat, met de kleurspoeling nog in het haar, op straat.

Vorig artikelBrand in afzuiging van koffiebranderij Ten Have
Volgend artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom