Dit jaar bestaat De Gordijnenman 30 jaar. Op 5, 6 en 7 september wordt hier op een feestelijke manier bij stilgestaan. Iedereen is welkom in de winkel aan de Johannes van Vlotenlaan 89 in Deventer voor een hapje en een drankje. Om herinneringen op te halen, het jubileum mee te vieren of gewoon een kijkje te nemen.

Begonnen op de markt
Samen met zijn vrouw Carla en collega’s Marcel, Niklas en Renate vormt eigenaar Wilfred Janssen het team van De Gordijnenman. Zijn eerste klanten kennen hem van de markt. “Op mijn 14e begon ik als zaterdaghulp op de markt, ik verkocht toen dekbedden. In 1989 startte ik met mijn eigen eerste markt in Doetinchem. Met een geleende aanhanger vol rollen gordijnstof.’

Van kraam naar winkel
Vijftien jaar geleden startte hij aanvullend zijn eerste winkel. “Samen met Marco Aarnink, die ooit weer bij mij op de markt startte, noemen we dit gekscherend een slow pilot. De pilot loopt nog steeds.” De marktperiode zit erop, maar het prijsniveau en de werkwijze zijn grotendeels hetzelfde gebleven. “Waar wij ons in onderscheiden, is dat we het hele proces op ons nemen: meten, maken én monteren. En wij zijn snel: vaak kun je je gordijnen al binnen twee weken hebben hangen.”

Drie dagen open
“De afgelopen jaren was ik één dag in de week open: op donderdag van 09:00 uur tot 21:00 uur. Dat bleek niet meer voldoende.” vertelt Wilfred. “Het is zonde als mensen voor een dichte deur staan. Vanaf september kan iedereen daarom bij ons terecht op donderdag, vrijdag én zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.”

Vorig artikelWeerbericht maandag
Volgend artikelWeerbericht dinsdag