vrijdag, 12 juli 2024
Foto Tilbo

Maecky Ngombo toegevoegd aan selectie GA Eagles

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft aanvaller Maecky Ngombo (24) toegevoegd aan de hoofdmacht. De Congolese Belg komt over van het Italiaanse Ascoli en tekent voor één jaar in De Adelaarshorst, met een optie voor nog een jaar.

Ngombo doorliep de jeugdopleiding van Standard Luik, maar debuteerde 50 kilometer en één landsgrens verderop in het betaald voetbal, bij Roda JC. Daar scoorde de 1 meter 91-lange Ngombo in zijn debuutseizoen onder meer tegen Feyenoord en Ajax, waarna Fortuna Düsseldorf hem kocht. Na avonturen bij Milton Keynes Dons, opnieuw Roda JC en Ascoli, vervolgt hij nu zijn carrière aan de Vetkampstraat. 

“Ik ben heel blij hier te zijn”, zegt de nieuwste aanwinst van Go Ahead Eagles, die de afgelopen dagen al meetrainde met de eerste selectie. “De eerste indrukken van de club zijn heel erg goed, net als van de groep jongens en van de staf.” 

Gevraagd naar zijn kwaliteiten, laat Ngombo vooral zijn bescheidenheid spreken. “Ik denk dat het aan anderen is daarover te oordelen”, spreekt hij. “En aan mij om het te laten zien, in plaats van erover te praten. Daarnaast hoop ik bij Go Ahead Eagles ook een betere speler te worden, met de hulp van mijn teamgenoten en de staf.” 

Technisch manager Paul Bosvelt knikt instemmend bij de woorden van Ngombo, die voluit Maecky Fred Ngombo heet. “Maecky voegt body toe aan onze aanval”, zegt hij. “Hij is een ander type spits dan Maarten Pouwels en Antoine Rabillard, en daardoor kunnen we nog meer variëren.”  (Bron: DeventerVoetbal)

Vorig artikelStart werkzaamheden Wantij- Vlist- Kil- en Wielingenstraat
Volgend artikelRode Kruis boeken- en rommelmarkt op 07 september
error: Content is beschermd!!!