vrijdag, 21 juni 2024

Nieuw studentencomplex in het Havenkwartier

DEVENTER – Vanaf halverwege september kun je op de aanbodsite ROOM reageren op de woningen in het Havenkwartier in Deventer. Dit nieuwe studentencomplex wordt in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.

Het Havenkwartier is een nieuw studentencomplex aan de Scheepvaartstraat in Deventer. DUWO biedt daarin 139 zelfstandige studentenwoningen te huur aan, waarvan het overgrote deel studio’s van 24 m2. De huren zijn alleszins betaalbaar. Met aftrek van huurtoeslag (mogelijk vanaf 18 jaar) kom je uit op 315 euro per maand. Er zijn ook enkele twee kamerappartementen (waarvoor je vanaf 23 jaar huurtoeslag kunt krijgen).

De nieuwe studentenflat aan de Scheepvaartstraat ligt uitermate gunstig. Op minder dan tien minuten lopen vind je de Saxion Hogeschool en het gezellige centrum van Deventer; het station is circa 15 minuten.

De locatie, het Havenkwartier, is voor studenten een leuke plek om te wonen. Het gaat om een 100 jaar oud binnenhavengebied waar al een aantal jaren een bijzondere herontwikkeling aan de gang is. Het gebied is inmiddels veranderd in een hippe hotspot. Er is van alles te beleven. In de oude havengebouwen zitten onder meer creatieve ondernemers en een goedlopende foodcourt en in het hele gebied is veel te doen op het gebied van kunst, cultuur en horeca. Ook worden vaak grotere publieksactiviteiten georganiseerd (denk aan muziek, festivals, markten, workshops enz.) Ondertussen is de beroepshaven nog in bedrijf. Op het terrein staat veel industrieel erfgoed. Met dat als achtergrond is ook het studentencomplex ontworpen (door Te Kiefte Architecten). 

Ben je op zoek naar een studentenwoning in Deventer en lijkt het je leuk om in het Havenkwartier te wonen? Op ROOM kun je binnenkort reageren op de nieuwe woningen; de advertenties worden naar verwachting halverwege september geplaatst. In het derde kwartaal worden ze opgeleverd. Voorwaarde is dat je voltijd student bent. 

Vorig artikelBrandweer Deventer bevrijdt vrouw van toilet
Volgend artikel2 auto’s op het Pothoofd botsen frontaal op elkaar
error: Content is beschermd!!!