DEVENTER – De jeugd heeft het vinyl weer ontdekt. Deze Come-back van het vinyl is er eentje waar menig artiest jaloers op zou zijn. Vele jonge verzamelaars trekken de platen uit de kast bij de ouders. En als ze dan nog niet genoeg  kunnen vinden dan komen ze zaterdag 3 augustus naar de Platenbeurs Deventer .

Op het Lamme van Dieseplein in het centrum staan 23 kramen vol met LP’s, Singles en CD’s. Deze standhouders ook wel PlatenBazen genoemd, komen uit Nederland, Duitsland, Engeland en Belgie. Alle muziekgenres zullen aanwezig zijn; Jazz, Klassiek, HipHop, Rock, Metal en alles waar je nog meer op kan dansen.

Van Koopjes tot zeldzame Collector items kan je treffen in het assortiment van deze liefhebbers. Onlangs is er nog zeldzame cd gevonden in de koopjesbakken en verkocht voor 750 euro!

Zoals voorgaande jaren wordt de dag voor de boekenmarkt, Platenbeurs Deventer georganiseerd. De eerste platenbaken gaan open om 10 uur en gaan de laatste single wordt gedraaid om 17.00 uur.

Deventer is een echte Muziekstand met 5 platenwinkels Disc, Bep Dylan, Walk In, Plato en Variaworld. Hierdoor trekken wekelijks vele muziekliefhebbers uit het hele land naar het centrum van Deventer om lekker te “diggen” in de platenbakken.

Vorig artikelWeerbericht donderdag 01 augustus
Volgend artikelWeerbericht vrijdag 02 augustus