Go Ahead Eagles is het seizoen 2019-2020 begonnen met een 3-2 overwinning. In de Adelaarshorst werden de ruim 8000 toeschouwers getrakteerd op een spannende wedstrijd waarin de formatie van Jack de Gier aan het langste eind trok tegen een zwak MVV.

De honger naar de eerste competitiewedstrijd was groot in de Adelaarshorst. Het publiek had er, na twee maanden, weer zin in en was benieuwd na het nieuwe Go Ahead Eagles. Jack de Gier had zijn basisformatie vorige week al prijs gegeven. Met nieuwe spits Rabbilard, de teruggekeerde Wout Droste en nieuwelingen Corboz, Bannink en Lieftink begon de ploeg aan het nieuwe seizoen.

Het bleek van beide kanten nog onwennig. Mede daardoor werd het publiek geamuseerd. Want door de fouten ontstonden er ook vele kansen. De eerste was voor middenvelder Corboz. De ,van Wattenscheid 09 overgekomen middenvelder, schoot hard naast nadat Rabbilard de bal voor hem had klaargelegd.

Niet veel later schreeuwde het publiek op de B-side voor een strafschop vanwege een handsbal van Mares. Scheidsrechter Dieperink wilde er niet aan en ook vier minuten later niet nadat wederom Mares ogenschijnlijk de bal met de hand weghaalde voor een Go Ahead-aanvaller. Binnen het kwartier kwam Go Ahead Eagles een keer goed weg. Verhulst stompte een bal zenuwachtig terug het veld in waarna Frenoy kon intikken. Dat deed de rechtsback in buitenspelpositie waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Nog geen minuut later leverde Gino Bosz de bal kinderlijk eenvoudig in bij Anthony van den Hurk. De spits wist ook Donny van Iperen uit te kappen en de 0-1 binnen te schieten. Een koude douch voor Go Ahead Eagles na een aardig begin.

Lang had Go Ahead niet nodig om de schade te repareren. Nog binnen het half uur trok Jaroslav Navratil de stand weer gelijk. Vervolgens kreeg Go Ahead de wedstrijd in handen en kwam het voor de rust op voorsprong. Rabillard was het eindstation van een fantastische aanval. Over drie schijven (Bliek, Navratil, van der Venne) was de Fransman het eindstation van de mooiste aanval van de avond.

Het verschil had voor de rust zelfs twee kunnen zijn als Corboz, de beste man van het veld, niet de lat had geraakt.

Na de pauze kreeg Rabillard direct een grote kans op de 3-1 maar schoot hij hoog over. Niet veel later wist de nieuweling zijn tweede goal van de avond te maken. Na een fout van Mares bleef hij oog in oog met Deusings uitermate cool.

De riante uitgangspositie, na een uur spelen, werd door Go Ahead Eagles vervolgd met een heel rommelig laatste half uur. De ploeg ging meer achteruit leunen en riep daarmee de ellende over zichzelf af. Van den Hurk waarschuwde de Deventer defensie twintig minuten voor tijd al een keer. Dat bleek echter niet genoeg. Niet veel later wist de spits de aansluitingstreffer te produceren.

In een spannend laatste kwartier kreeg Van der Venne dé kans om de wedstrijd te beslissen. Maar zijn stiftje over de keeper was te hoog waardoor de bal op het dak van het doel belandde. In de vier minuten extra tijd kreeg MVV nog één grote mogelijkheid. Echter was de aanname van de spits niet goed genoeg anders had Verhulst nog handelend moeten optreden.

Go Ahead Eagles begint het nieuwe seizoen met een overwinning. De ploeg van de Gier liet al een aantal heel goede dingen zien maar zal zich verdedigend moeten verbeteren om te sterkere ploegen op de been te blijven.

Vorig artikelWeekend weerbericht
Volgend artikelVrouw uit haar auto getrokken aan de Zwaluwenburg