Centrumbus Deventer

Op uw gemak eens een rondje Deventer doen? Elk half uur vertrekt de Centrumbus vanaf het station voor een rondje Deventer binnenstad. Hij stopt op haltes op bijzondere plekken en rijdt via de mooiste route! Rij mee en geniet van alles wat Deventer te bieden heeft. De Centrumbus brengt u naar bijzondere plekken in de Deventer binnenstad. Zo komt u langs het groene Rijsterborgherpark, gezellige pleisterplaats De Brink, winkelplein Boreel, de fraaie historische Bergkerk en Lebuïnuskerk, het Broederenplein en de Stromarkt. U betaalt € 1,- per rit per persoon. Een rit is van de halte waar u in stapt tot de halte waar u uitstapt. U kunt ook een dagkaart nemen. Die kost € 3,- per persoon. Daarmee stapt u de hele dag zo vaak in en uit als u wilt. Tickets kinderen tot 6 jaar gratis.

Stationsplein, maandag t/m zaterdag 10 – 17:30 uur en op koopzondagen van 12.30 – 16.30. Entree: € 1,- /3,-.

Old Dèventer

Een gezellig buitenfestival voor senioren in het Worpplantsoen. Het is een waar begrip sinds 2012. De meisjes van de radio komen het Festival Old Dèventer opluisteren. Op de laatste woensdag van augustus wordt dan voor de zevende keer het unieke openluchtfestival voor senioren in het Worpplantsoen gehouden. Daarvoor zetten vrijwilligers 500 klapstoeltjes uit rond de Muziekkoepel Nering Bögel. Daarnaast is er nog volop ruimte voor eigen stoeltjes en scootmobielen.

Woensdag 28 augustus. Het Worpplantsoen, 13 – 17 uur. Entree: gratis.

Kick-Off

Dé opener van het nieuwe schooljaar en het culturele seizoen. De Kick-Off vindt plaats op de Nieuwe Markt in Deventer en kiest dit jaar niet voor één grote act, maar voor vijf acts. Snelle, Donnie, Leafs, Merol en Hato staan op de poster. Daarnaast is de samenwerking met Vediland nieuw, hét Guilty Pleasures en R&B feest van Deventer zorgt voor een feestgarantie voor, tijdens en na de Kick-Off.

Donderdag 29 augustus. Nieuwe Markt, Deventer, 19 – 23:30 uur. Entree: gratis.

Tour de Terras

Tour de Terras betekend een avond lang livemuziek en vermaak op veertien podia rondom de terrassen op stadsplein de Brink. Diverse artiesten zullen afwisselend “acte de présence” geven en hun kunsten tonen. Ieder kwartier wisselen de acts elkaar af en kan je rustig blijven wachten tot de volgende act begint terwijl je op het terras geniet van een lekker drankje of hapje! Of, wanneer je een act héél leuk vindt, dan verhuis je gewoon mee naar het volgende terras/podium.

Zaterdag 31 augustus. Stadsplein De Brink, 20 – 23:30 uur. Entree: gratis.

Vorig artikelDerde zomeractiviteit op de Boreel trekt wederom veel bezoekers
Volgend artikelPolitie Deventer bedankt burgers voor hulp