donderdag, 20 juni 2024

Bestemmingsplan voor Aupinglocatie

DEVENTER – Het bestemmingsplan voor woningbouw aan de Laan van Borgele op het terrein van voormalige Aupingfabriek is aan de gemeenteraad aangeboden voor vaststelling. Er zijn geen zienswijzen binnengekomen. Waarschijnlijk kan Ter Steege Vastgoed Apeldoorn B.V. de bouw van circa 120 woningen en 40 zorgappartementen starten voor het einde van 2020.

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Voor een sterk Deventer is woningbouw nodig en dit bestemmingsplan maakt 160 woningen mogelijk. Het is mooi dat dit project binnen de normen voor uitstoot van stikstof blijft en door kan.” 

Een brede doelgroep 

Het bestemmingsplan biedt ruimte aan een mooie mix aan woningen. Aan de Laan van Borgele wordt het oude Auping kantoor herbouwd voor 40 zorgappartementen. Daarnaast komen op het terrein 19 sociale huur- en koopwoningen en circa 100 woningen in de vrije sector. 

Johannes Aupingkwartier 

Op het terrein van de oude Aupingfabriek in Deventer gaat Ter Steege een mooie woonwijk met een industrieel tintje realiseren. Een nieuwe woonbuurt met historie en karakter: Johannes Aupingkwartier, vernoemd naar de oprichter van de fabriek. 

Ook voor starters 

In het Johannes Aupingkwartier komen woningen voor een brede doelgroep. Naast herenhuizen en twee-onder-een-kap-woningen is er door Ter Steege ook veel aandacht voor de groeiende groep starters op de woningmarkt. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen, kunnen zich aanmelden via de website www.johannesaupingkwartier.nl. 

Planning 

Naar verwachting kan het bestemmingsplan voor het einde van het jaar onherroepelijk worden. Parallel hieraan werkt Ter Steege aan het definitieve ontwerp voor de woningen. In de 2e helft van 2020 kunnen volgens plan de omgevingsvergunningen rond komen zodat de bouw voor het einde van 2020 kan starten. 

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Monster
Volgend artikelNajaarsactie 2019 in Diepenveen door Ondernemers Vereniging Diepenveen
error: Content is beschermd!!!