dinsdag, 16 juli 2024

Buitenwater oefening reddingsbrigade Deventer

DEVENTER – Afgelopen week hield de Reddingsbrigade Deventer een oefening op buitenwater. De oefening speelde zich af op de Zandwetering dichtbij Boskamp en Groot Hoenlo. In teams van ongeveer 5 Lifeguards werden drenkelingen gered.

Er waren twee verschillende scenario’s. In het eerste scenario was een fietsongeval gesimuleerd waarbij één volwassene en drie kinderen te water waren geraakt. In het tweede scenario werd geoefend met een kano-ongeval. De redders werden getest op het in praktijk brengen van protocollen, waterhulpverlening, EHBO en omgaan met omstanders. De oefening was realistisch opgezet en de zijn over het algemeen goed doorlopen. Resultaten van de
oefening leiden tot nieuwe trainingsdoelen voor het komende jaar.

Reddingsbrigade Deventer Reddingbrigade Deventer (voorheen Reddingsbrigade voor Deventer en Omstreken) is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers en maakt deel uit van de nationale rampenvloot. De doelstelling van de reddingsbrigade is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood, in de ruimste zin van het woord. De reddingbrigade geeft opleidingen zwemmend redden voor kinderen vanaf 5 jaar en volwassenen, van de basis tot en met een internationaal erkende lifeguard-opleiding.

Daarnaast is de reddingsbrigade regelmatig te zien bij verschillende (water-)evenementen zoals de badkuipenrace, het Havenwerkfestival en de triatlon in Holten. De vrijwilligers waken dan over de veiligheid van de deelnemers en bezoekers van de evenementen.

Meer informatie over Reddingsbrigade Deventer is te vinden op onze website www.reddingsbrigadedeventer.nl

Vorig artikelBotulisme mogelijke oorzaak dode watervogels in Deventer vijvers
Volgend artikelWeerbericht donderdag 12 september
error: Content is beschermd!!!