Leden van de Staten Generaal! Ook dinsdag op Prinsjesdag mogen Wij u weer te woord staan vanaf deze fraaie troon. Net als Onze moeder, grootmoeder en zelfs overgrootmoeder dat eerder al vele malen deden. Niet zo maar een Troon. Ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. Uitgevoerd in donker eikenhout met een roodfluwelen baldakijn. Bekleed met rode velourszijde met bloemmotieven en het rijkswapen in gouddraad. Voor Max is er dan nog een neventroon. Over de inhoud van de rede van vandaag kunnen Wij kort zijn: we zitten er warmpjes bij. En dat geldt niet alleen voor Ons, het Koninklijk Huis, maar ook voor de hele natie. We zijn allemaal best tevreden. In deze constitutionele monarchie kunt u gerust stellen dat Wij daar Ons steentje behoorlijk aan hebben bijgedragen. En niet alleen door al die goed bedoelde werkbezoeken in stad en land. Maar vooral door die voor de economie zo belangrijke buitenlandse staatsbezoeken waarbij Wij en Max toch altijd maar weer vrijwillig opdraven. En dat is niet zoals sommige onderdanen denken hetzelfde als op vakantie gaan. Nee, het is afzien. Altijd weer die beleefde speeches, toosten en lachen tegen de inheemse bevolking. Wij weten dat Max dat gemakkelijk afgaat, maar voor Ons is dit een behoorlijk vermoeiende bezigheid. Wat is er dan fijner om bij thuiskomst heerlijk informeel onderuit te kunnen zakken in een goed onderhouden fauteuil. Een Louis Seize, een Eames, een Italiaans zitje, dondert niet wat. En of Wij dat dan doen op Huis ten Bosch, Noordeinde of Ons Grieks buitenverblijf, je wilt wel goed zitten. En niet door de troon zakken. Dus die meubeltjes moet je onderhouden. Maintiendrai, zeg maar. Historisch spul, kost wat. Maar daar gaan we in Holland dan weer over lopen zeiken. Als dat nog lang zo doorgaat, overwegen Wij de aanschaf van een nieuw kabinet.

Vorig artikelSusan Stoevenbelt opent bloemenzaak in de Walstraat op 19 september
Volgend artikelNajaarsactie Sam’s Kledingactie bestemd voor Jemen