DEVENTER – Een man is vanochtend uit de IJssel bij Deventer gered. Volgens de politie was de man dronken toen hij in het water viel. De brandweerkorpsen van Terwolde en Deventer gingen af op een melding dat aan de Lage Steenweg in Deventer iemand in het water van de rivier was gevallen.

De reddingsbrigade, die verderop op de IJssel bezig was met de ondersteuning van een roeievenement, had de melding meegeluisterd en was zo toevallig als eerste ter plaatse. Zij konden de man uit het water halen. De man is vervolgens met een boot van de reddingsbrigade naar de dichtstbijzijnde steiger gebracht, waar een ambulance klaarstond. Na controle door ambulancepersoneel hoefde de man echter niet mee naar het ziekenhuis.

De politie ter plaatse liet aanvankelijk weten dat een visser onwel was geworden en daardoor in het water terechtkwam. Een woordvoerder van de politie laat echter telefonisch weten dat er geen sprake was van een onwelwording: ,,Er was sprake van openbare dronkenschap.” (Bron: Hanzestad.nl)

Vorig artikelHaven sloep Deventer vaart van wal
Volgend artikelWeerbericht maandag 09 september