DEVENTER – Bij het Deventer Nieuws tref je deze week een bijlage aan met alle informatie over de allereerste editie van de Dutch Sustainable Fashion Week in Deventer van 4 t/m 13 oktober

Waarom een duurzame modeweek in Deventer?
Jorien Vermeer, Initiatiefnemer en organisator van de Dutch Sustainable Fashion Week in Deventer:
Dit jaar vindt van 4 t/m 13 oktober voor de 6e keer de Dutch Sustainable Fashion Week plaats en Deventer haakt hierbij voor het eerst  met een uitgebreid programma aan. “Dat we moeten verduurzamen is ondertussen wel bekend. Daarbij gaat het vaak over zonnepanelen, groene stroom of andere energiezuinige maatregelen. Maar dat de kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieen is, is bij velen nog onbekend. Bovendien wordt de kleding veelal gemaakt onder slechte arbeidsomstandheden”. Met deze week over duurzame mode, laten we je op een positieve en  informatieve manier zien wat JIJ zoal kunt doen om dit te veranderen. Want duurzame mode is heel breed en gaat over  duurzame merken en materialen, kleding repareren,  tweedehands, ruilen, upcyclen, bewust kopen, minder kopen,etc.

Wat kan de bezoeker verwachten?
Veel partijen in Deventer hebben meegedaan om er een leuke en afwisselende week van te maken. Maar liefst 20 verschillende activiteiten vinden er plaats op diverse locaties. Zo zijn er drie kledingruil events, is er een sustainable shoppingroute door Deventer met een overzicht van duurzame kledingwinkels en duurzame merken,  stylingsessies door modestudenten van het ROC Aventus, een lezing door de inspirerende stylecoach Chiara Spruit van Indiaan in je kast, over hoe je kunt winkelen in je eigen kledingkast, twee documentaires, waarvan één met TALK door de documentairemaker en nog veel meer.
Want samen maken we Deventer duurzaam, ook op het gebied van fashion!

Het complete programma vind je in de bijlage van de krant. Het programma per stad kun je ook vinden op www.dsfw.nl
Voor alle praktische informatie, hoe en waar je (gratis) tickets kunt krijgen en de laatste updates met betrekking tot het programma, zie de facebook pagina Dutch sustainable fashion week x deventer en insta: dsfw.deventer

Vorig artikelDeventer Radio vult ochtendprogrammering aan met Rick Malipaard
Volgend artikelBouwinspiratie centrum doneert € 2500,- aan de Cliniclowns