DEVENTER – Regie hebben en houden op eigen leven en ontwikkeling, dat wil KonnecteD voor haar medewerkers. Daarom is samenwerking gezocht met de Bibliotheek Deventer, deskundige op het gebied van basisvaardigheden. Ter ere van deze samenwerking overhandigde KonnecteD interimdirecteur Rien Kooijman op dinsdag 10 september een ABC-ontwikkeltrap aan bibliotheekdirecteur Alice van Diepen. De trap is gemaakt door een medewerker van Sallcon en staat symbool voor groei en ontwikkeling.

Deze week staat in het teken van de Alfabetisering, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid. Belangrijk, want in Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook minder digitaal vaardig. Dat kan grote gevolgen hebben op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Contact met gemeente en zorginstelling gaat bijna alleen nog maar digitaal en het taalgebruik is vaak ingewikkeld. En wat te denken van de scholen. Om te weten hoe het met je kind gaat kun je bijna niet meer zonder online vaardigheden.

KonnecteD en de Bibliotheek Deventer geloven in kracht van zelfontwikkeling via de werkvloer. Daarbij is het van groot belang dat het aanbod afgestemd is op de behoefte van de werknemers. De samenwerking begint daarom met een onderzoek naar wat er nodig is. Zodra inzichtelijk is waar behoefte aan is worden projecten op maat ingezet. Voor de financiering van de projecten zijn KonnecteD en de Bibliotheek Deventer samen op zoek naar fondsen en subsidies. Daarvoor zijn ze onder andere in overleg met de Provincie Overijssel.

Vorig artikelGA Eagles vecht zich in 2e helft naar drie punten
Volgend artikelColumn Herman Bakker Uitvaartzorg: Respect voor een rouwstoet