DEVENTER – Van 20 t/m 29 september staat Nederland weer in het teken van de Nationale Sportweek; de traditionele start van het nieuwe sportseizoen. Sportverenigingen stellen gedurende de sportweek hun sportaanbod open, waardoor er kennis kan worden gemaakt met verschillende sporten. Ook sportverenigingen in de gemeente Deventer doen hier weer actief aan mee!

Programma

Het programma in Deventer is zeer gevarieerd dit jaar, aldus Chantal Rietman en Tim van Beek van Sportbedrijf Deventer. In Deventer start de Nationale Sportweek met de bedrijfsbattledag bij SV Helios op vrijdag 20 september. Olympisch Kampioen baanwielrennen Elis Ligtlee trapt deze sportieve middag af met haar verhaal ‘Meer dan Goud’. In verschillende sportieve battles, waaronder beachvolleybal, golf en expeditie Robinson en een bootcampstormbaan strijden bedrijven voor de titel ‘Fitste bedrijf van Deventer 2019’.

Reddingsbrigade Deventer van de partij

Zoals elk jaar is Reddingsbrigade Deventer wederom actief tijdens de sportweek met leuke activiteiten. Op zaterdag 21 september is in het Borgelerbad de open dag waar je kennis kunt maken met diverse onderdelen op het gebied van zwemmend redden. Vergeet zeker niet je zwemkleding mee te nemen, want je kunt het zelf gaan uitproberen!

Naschools sporten

Op dinsdag en donderdag start ook het naschools sporten bij Sportstars weer. Bij Sportstars maak je in blokken van vier weken kennis met een sportvereniging. Het eerste blok kun je gaan tennissen bij Drijver’s TC of korfballen bij Devinco. Daarnaast kun je gedurende het schooljaar ook kennismaken met bijvoorbeeld cricket, breakdance, beachsoccer en atletiek. Naast Sportstars is er op donderdagmiddag een clinic ‘Aangepast tennis’ bij Drijver’s TC voor kinderen die een ‘extra duwtje’ nodig hebben.

Afsluiting met tennislegende Jacco Eltingh

Het weekend vormt de afsluiting met drie grotere evenementen. Op het Grote Kerkhof vindt zaterdag 28 september een tennisevent plaats van TeamNL en Deventer Tennis waar Grandslam winnaar Jacco Eltingh een clinic verzorgd en handtekeningen uitdeelt. Zondag wordt afgesloten met de Sportcarrousel van Iedereen Actief op winkelcentrum ‘De Flora’ in Colmschate, de Deventer Buddy Challenge bij Meadows op het Deventer Stadsstrand en de Super Sunday bij de Deventer Hockey Vereniging.

Uiteraard is er tijdens de Nationale Sportweek nog veel meer te doen.

Kijk op www.sportindeventer.nl/nationalesportweek voor het volledige programma. Ook kun je je op deze website inschrijven voor de activiteiten waarbij dat noodzakelijk is.

Vorig artikelOptreden Saar & Olaf op het Vogeleiland op 22 september
Volgend artikelWeerbericht dinsdag 17 september